Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja cedix sòl públic per a la construcció de 28 habitatges destinats al lloguer social i per a joves

El consistori va cedir a la Generalitat al setembre de 2022 una parcel·la de 1.179m2 al costat del CEIP Camp de Túria.

'URBANISME' 3 d'abril de 2024

L'escassetat d'habitatge de lloguer a preus assequibles que garantisca el seu accés a joves i a persones amb escassos recursos és una realitat a Espanya. Riba-roja de Túria no és una excepció, per la qual cosa l'Ajuntament ja ha posat a la disposició de la Generalitat Valenciana una parcel·la pública, per a la promoció d'habitatges de lloguer social.

La superfície del solar és de 1.179m2 amb una edificabilitat de 4.096 m². Segons l'estudi econòmic realitzat per tècnics municipals, es preveia la construcció de 28 habitatges, 24 de les quals de tres dormitoris i 4 de dos dormitoris en àtic. S'incloïa un soterrani amb garatge i trasters per a cadascuna dels habitatges.

Esta parcel·la va ser cedida al setembre de 2022 a l'EVHA, Entitat Valenciana d’Habitatge i Sól, dins del Programa 6 de Fons MRR, d'ajuda a la construcció d'habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència regulats en el Reial decret 853/2021, de 5 d'octubre.

Riba-roja se suma així al Pla d'habitatge ‘Viu Comunitat Valenciana’, presentat esta setmana pel president de la Generalitat, Carlos Mazón i que preveu impulsar la promoció de 10.000 habitatges de protecció pública en esta legislatura mitjançant la mobilització de sòl públic disponible i la col·laboració públic-privada, que beneficiaran a 24.600 persones.

En el marc d'esta presentació es va firmar un conveni de col·laboració amb la presidenta de la Federació Valenciana de Municipi i Províncies (FVMP), Rocío Cortés, per a promoure habitatges de protecció pública en sòl de les Administracions Locals de la Comunitat.

L'Ajuntament de Riba-roja va crear en 2021 l'Agència de l'Habitatge que oferix un servici integral d'informació i prestacions en matèria d'habitatge a la ciutadania, amb l'objectiu de donar resposta a la demanda social d'habitatge, així com d'assessorament d'ajudes i tràmits administratius

Des d'este servici es tramiten tot tipus d'ajudes relatives a accessibilitat, rehabilitació de façanes, millora energètica o per a l'elaboració de l'Informe d'Avaluació d'Edificis. Paral·lelament, el consistori ha treballat estos últims anys de la mà de la Conselleria d'Habitatge de la Generalitat Valenciana, en la mediació amb la SAREB, tant en la cerca de solucions als afectats pels desnonaments.

Segons es va informar els ajuntaments, el Pla Viu Comunitat Valenciana preveu la creació de 6.000 habitatges mitjançant la modalitat de permuta, dret de superfícies o concessió administrativa sobre sòl públic destinades a lloguer, lloguer amb opció a compra o compra a preu VPE que seran construïdes amb finançament privat. Igualment, es desenvoluparan 1.100 habitatges resultants de permutes a canvi d'obra sobre sòl públic.

Paral·lelament, estipula un parc de 1.101 habitatges mitjançant concurs dret de superfície finançats amb fons europeus i capital privat destinades a lloguer assequible en el període 2024-2026.

També registra 360 immobles del projecte Caserna Enginyers de València per a lloguer assequible a desenvolupar entre 2024-2026 i finançament de fons europeus i privats. En este període de temps, també està previst l'execució de 685 habitatges mitjançant dret de superfícies o la rehabilitació este any de 184 immobles en l'edifici de La Torre de València.

De la mateixa manera, a través de les actuacions desenvolupades en el marc del Pla Viu, es rehabilitaran durant 2024-2027, 600 habitatges per a lloguer social amb fons del pla estatal, europeus, Generalitat i ajuntaments.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha posat l'accent en ‘la necessitat real d'habitatge en tot el territori espanyol, per la qual cosa el nostre Ajuntament ja va cedir en 2022 a la Generalitat Valenciana, a través de l'EVHA una parcel·la pública per a la promoció d'habitatges destinats al lloguer per a joves i col·lectius vulnerables’. Raga va insistir ‘l'accés a l'habitatge és un dret indiscutible que hem de treballar conjuntament des de les administracions’.