Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja constituïx la fundació per a la gestió i difusió de l'Espai d'Art Contemporani ECA

Esta entitat s'encarregarà de la promoció cultural i artística del centre.

'CULTURA' 19 de gener de 2024

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha constituït recentment la fundació encarregada de la gestió, organització, promoció i difusió de l'Espai d’Art Contemporani, E CA. Des de la seua inauguració en 2017, el contingut programàtic de l'ECA ha sigut gestionat per un Consell Assessor format per destacades personalitats del món de l'art i la cultura, que durant els últims sis anys ha exercit un destacat treball d'assessorament, promoció i divulgació de propostes artístiques d'avantguarda en la Comunitat Valenciana, convertint el centre en un lloc de trobada de la cultura, les arts i l'home del segle XXI.

La fundació naix amb la finalitat de fomentar i promoure les iniciatives que contribuïsquen al desenvolupament artístic i l'acostament de l'art a tots els col·lectius, ciutadans i ciutadanes de Riba-roja de Túria. Així, l'entitat col·laborarà amb entitats socials i culturals o institucions públiques o privades i s'encarregarà de l'organització d'exposicions i esdeveniments culturals i artístics, congressos, seminaris o conferències amb caràcter artístic o cultural.

A més col·laborarà en la realització de tallers didàctics i podrà concedir premis, beques o ajudes a persones físiques o jurídiques que promoguen l'emprenedoria cultural, especialment entre els més joves.

El patronat es reunirà almenys dues vegades a l'any i és l'òrgan de govern i representació de la Fundació, sota la presidència de l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i la vicepresidència del regidor d'Art i Cultura, José Manuel Vila.

Tindrà representativitat de tots els partits polítics que formen el Ple, la qual cosa garantirà la pluralitat i un major control, gaudirà de personalitat pròpia i estarà regida pels estatuts, que van ser aprovats en Ple el 13 de setembre de 2022, la interpretació i el desenvolupament del qual dels mateixos establisca el Patronat.

Esta organització estarà sota el control i fiscalització de l'Ajuntament de Riba-roja, a fi de garantir la transparència de la mateixa i el compliment dels fins i obligacions establides. En les pròximes setmanes es nomenarà la Comissió Executiva i es designarà el gerent responsable de la gestió de la Fundació

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat ‘la gran faena realitzada estos últims anys pel Consell Assessor en la promoció i difusió de l'art, amb propostes de qualitat de reconegut prestigi internacional, de les quals han pogut gaudir els veïns i veïnes de Riba-roja’. Raga ha agraït la disposició dels membres del Patronat i ha assegurat ‘esta entitat jurídica ens permetrà no sols una millor i més àgil gestió de l'ECA sinó la participació d'entitats públiques i privades que permeten promoure interessants iniciatives artístiques’.

Espai Expositiu

L'ECA, Espai d’Art Contemporani “El castell”, va obrir les seues portes el 12 de maig de 2017 amb la intenció de convertir-se en lloc de referència per a la difusió de propostes artístiques en la Comunitat Valenciana. Amb este espai expositiu es va donar un impuls a la política cultural local i en estos anys s'ha apostat per propostes artístiques de qualitat. Reconeguts artistes internacionals com Pepe Gimeno, Calo Carratalá, Toni Cucala, José Morea, María Aranguren, Carlos Domingo, Miquel Navarro i molts altres han mostrat les seues creacions artístiques en l'ECA.

A més, ha acollit importants certàmens com el I Premi Internacional de Fotografia ‘Naturaleses contradictòries’ en 2022, al qual van concórrer un miler de fotografies i recentment va ser una de les seus d'Obert València, amb ‘Catarsi’, una mostra col·lectiva de 19 galeries de tot el territori valencià.

Des de la seua obertura, l'ECA ha sigut punt de trobada de l'art i fòrum d'expressió de les arts plàstiques, sonores i visuals, on els artistes han interactuat amb els joves a través de tallers que han acostat este apassionant món a la població.