Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja inclou 340 projectes públics en el Pla de Contractació per als pròxims anys

El document urbanístic contempla el finançament econòmic per a l'execució d'obres i servicis que es duran a terme en esta legislatura.

'CONTRACTACIÓ' 15 de març de 2024

El Pla de Contractació pública de Riba-roja de Túria preveu l'execució de fins a 340 projectes i iniciatives per un valor de 35’9 milions d'euros, que seran executats durant la present legislatura. El pla de contractació de Riba-roja de Túria s'ha aprovat amb els vots de l'equip de govern del PSPV i de Compromís, mentres que Esquerra Unida-Podem, Vox i el Partit Popular es van abstindre.

El Pla de Contractació pública de la localitat arreplega la totalitat dels projectes que es duran a terme al llarg del present exercici, principalment, si bé alguns d'ells es podran prolongar durant els anys esdevenidors en esta legislatura, en funció de la complexitat en l'execució dels mateixos i de les característiques intrínseques d'estos, d'acord amb els paràmetres aprovats en el ple municipal.

L'equip de govern de Riba-roja de Túria ha previst, a més, l'aplicació d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) d'acord amb l'Agenda 2030 impulsada per les Nacions Unides, entre ells els 17 objectius més importants com a Salut i Benestar; Ciutats i Comunitats Sostenibles; Indústria, Innovació i Infraestructura; Educació de Qualitat; Treball Decent i Creixement Sostenible; i Igualtat de Gènere, entre altres.

El Pla de Contractació contempla obres i servicis corresponents als diferents departaments i àrees municipals que s'executaran durant els pròxims mesos. Entre els projectes de major envergadura destaquen alguns com el contracte de recollida dels residus sòlids, poda i voluminosos per un muntant global de 11'5 milions d'euros i uns objectius sostenibles sobre Ciutats i Comunitats Sostenibles.

Uns altres dels projectes previstos en el Pla de Contractació 2024 són les obres en la coneguda Casa de l’Advocat amb una inversió global de 1’2 milions d'euros corresponents a l'àrea d'Obres Públiques. A estes obres cal afegir altres per valor de 4’6 milions en la reforma de la parcel·la de 5.000 metres quadrats on se situarà la Policia Local, Protecció Civil i Bombers Forestals.

Entre les previsions d'enguany i dels propers destaquen altres projectes els 5’5 milions d'euros destinats a la licitació de les obres del denominat accés de Godelleta, en l'àrea del Mas de Baló que permetrà millorar les comunicacions i la fluïdesa en les carreteres, especialment la seua connexió amb la Nacional III. Este projecte s'emmarca en una de les prioritats de l'àrea d'Urbanisme.

El Pla de Contractació de Riba-roja de Túria es completa amb altres actuacions, com el cas dels 3’1 milions d'euros per a millorar el servici de neteja de vials, manteniment i neteja de zones verdes dels polígons industrials del terme municipal. Altres servicis són 450.000 euros en les tasques de senyalització viària o els 600.000 euros més destinats a les labors de jardineria en els espais públics.

L'àrea d'Urbanisme de Riba-roja de Túria serà una de les quals aglutinaran un major volum inversor en actuacions com les obres Vella 6 amb una partida de 1’8 milions d'euros previstos o 1 milió d'euros corresponent a les obres en Casc 5, entre altres. Destaquen, a més, els 600.000 euros que les arques municipals destinaran en les instal·lacions del futur centre de formació.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “el caràcter ambiciós i innovador que suposa este pla de contractació per a les millores necessàries en la localitat i per a l'impuls d'aquells programes i plans que es duran a terme durant els pròxims anys; cal destacar l'enorme esforç i dedicació que han aportat tots els departaments públics per a configurar les prioritats durant esta legislatura”.