Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja recupera una zona verda de 12.500 metres quadrats en el polígon L'Oliveral per a destinar-la a ús públic

L’antic saló de banquets es convertirà en un complex empresarial

20 de decembre de 2016


L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha recuperat per a ús municipal la zona verda del polígon industrial destinada fins fa uns mesos a l’explotació com a saló de banquets, pistes de pàdel i zona d’oci. L’administrador concursal ha acordat entregar al consistori esta zona després que la citada mercantil entrara el passat any en concurs de creditors.

La zona verda ocupa una àrea de 12.538 metres quadrats d’extensió situada en el polígon industrial L’Oliveral de Riba-roja de Túria. El contracte pública establia el pagament de 1.200 euros -200.000 pessetes de l’època- revisables anualment amb l’índex de preus al consum (IPC) perquè la mercantil poguera construir en la parcel·la zones enjardinades, esportives i un annex per a ampliar l’ús de restauració. D’esta manera, els propietaris del complex esportiu i de restauració van poder ampliar les seues instal·lacions amb el lloguer d’esta zona municipal per eixa mòdica quantitat de diners que significava el pagament d’al voltant de 100 euros mensuals per l’ús i gaudi dels 12.538 metres quadrats i que va explotar gràcies a la seua immillorable ubicació junt amb l’autovia nacional III.

No obstant això, el complex va tancar les seues portes al públic el passat mes d’abril i es va declarar en suspensió de pagaments el concurs de creditors del qual ha permés a l’Ajuntament de Riba-roja de Túria recuperar una parcel·la de notables dimensions i excel·lent ubicació geogràfica per a destinar-la en un futur a un ús públic. Per a això, l’administrador concursal ha decidit la seua devolució al consistori després que la Junta de Govern municipal acordara l’extincióde la concessió de l’ús privatiu de la parcel·la "que en el seu moment van rubricar l’exalcalde del PP i els propietaris del complex esportiu Peñasol.

A partir d’ara, l’ajuntament procedirà a la neteja i adequació de la parcel·la que ha sigut rebuda amb múltiples desperfectes, algunes tanques derrocades, parets i murs clevillats i algunes dependències destruïdes pel pas del temps i l’abandó per part dels anteriors inquilins fins al punt que serà necessària una inversió important per a la seua total recuperació i rehabilitació.

L’executiu local ha afegit que el consistori "haurà d’assumir, a més, una inversió econòmica considerable per a tornar tota la parcel·la a l’estat anterior al lloguer ja que l’hem rebut amb visibles desperfectes, problemes i nombrosos derrocaments en les obres que en el seu moment es van escometre i que ara han de ser restaurats’.