Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja reforça la neteja en 14 punts de recollida selectiva de residus i reclama civisme als ciutadans

(1)
Deu persones de neteja viària del programa T'Avalem reforçaran el servei a partir d'agost

'MEDI AMBIENT'6 de juliol de 2018

A fi d'aconseguir un municipi net de residus, l'Ajuntament de Riba-roja demana la col·laboració dels ciutadans per a acabar amb algunes actituds incívicas que provoquen de manera reiterada l'acumulació de brossa en alguns punts del municipi.

L'Ajuntament disposa d'un servei telefònic gratuït amb la finalitat d'informar sobre qualsevol aspecte relacionat amb la gestió de residus. A través del telèfon 900 714 318, de dilluns a divendres de 8:00 a 19:00 hores, els veïns i veïnes poden requerir qualsevol informació.

A través d'aquesta mateixa línia els ciutadans poden sol·licitar la recollida domiciliària gratuïta de mobles, andròmines i objectes domèstics que pel seu volum no poden ser retirats pel servei de recollida ordinari, com a mobles, electrodomèstics i altres residus no considerats com a brossa domèstica.

Aquests residus voluminosos es dipositen a les portes del domicili a partir de les 22:00 hores del dia anterior establit per a la recollida.

"es important realitzar un correcte ús dels serveis públics per a mantenir en bones condicions els espais comuns com a parcs, places i carrers i permetre així una major optimització dels serveis de neteja, facilitant així la convivència ciutadana", assegura el regidor de Medi ambient, José Ángel Hernández, qui apunta"son casos puntuals però hem de conscienciar-nos i ser respectuosos per a evitar que ocórrega".

L'Ajuntament té actualment contractat un servei de recollida de residus sòlids urbans durant 6 dies a la setmana, que va ser possible gràcies a l'adquisició de sis vehicles de recollida de residus, dos d'ells amb sistema de càrrega lateral, que es va completar amb la renovació de tots els contenidors del casc urbà i urbanitzacions.

Uns altres dels serveis municipals gratuïts disponibles és la recollida domiciliària de poda per zones durant 6 dies a la setmana, així com la recollida de mobles a les portes del domicili els dijous, previ avís telefònic a la línia

En els últims mesos, l'Ajuntament ha incrementat el servei de neteja en 14 dels 60 punts de recollida selectiva de residus distribuïts en casc urbà i urbanitzacions. Concretament aquest servei es duu a terme en els contenidors soterrats els dimecres i dissabte de vesprada.

Així mateix, a partir d'agost s'implementarà el servei de neteja amb deu nous treballadors del programa T'Avalem que s'encarregaran de repassar els carrers, places i avingudes de forma manual i ajudats amb una hidrolimpiadora amb aigua a pressió.

Un altre dels serveis municipals disponibles és l'Ecopaque, un centre avançat de recollida, selecció i reciclatge de residus sòlids, com a paper, cartó, plàstics, ferros, mobles vells, electrodomèstics o enderrocs que obri les seues portes de dilluns a dissabte de 8:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 hores.