Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja s'adhereix al programa "Unisocietat" en col·laboració amb la Universitat de València

(1)
Més de 1300 alumnes majors de 30 anys es van matricular en el programa 2017-2018

'EDUCACIÓ' 29 de maig de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria engega el programa "Unisocietat Riba-roja" 2018-2019. El dijous, 7 de juny, tindrà lloc la presentació del programa Universitat i Societat en el Saló d'Actes del Centre Social de Riba-roja a les 19:00 hores. "los aliments influeixen en els nostres gens. Consells d'alimentació i hàbits" serà el tema que obrirà la conferència de presentació impartida pel catedràtic de la Universitat de València, Federico Pallardó Calataiud. Aquest programa sorgeix del ferm compromís de l'Ajuntament per la formació dels veïns i veïnes del municipi, amb el suport de la Universitat de València.

Conegut amb el nom d'Unisocietat, el programa acadèmic té com a objectiu oferir una formació multidisciplinària i de la màxima qualitat; promoure la solidaritat intergeneracional, la vitalitat i la dignitat de totes les persones traient la seua màxim potències i fent possible que tinguen una formacion adequada; estimular el debat i l'intercanvi d'informació per a desenvolupar l'apredizaje mutu, així com promoure activitats que servisquen per a lluitar contra la discriminació, superant els estereotips relacionats amb l'edat, el sexe i la religió.

"Dentro de la comarca Camp de Túria som el tercer municipi que s'ha adherit a aquest programa. Des de l'Ajuntament, pretenem que els veïns i veïnes de Riba-roja majors de 30 anys amb inquietud i motivacion per formar-se, sinó que siga la Universitat de València la que es trasllade a Riba-roja. Així mateix, hem pactat un petit conveni amb l'Ajuntament de Loriguilla per a dur a terme algunes de les activitats emmarcades dins del programa" ha expressada el regidor de Cultura i Educació, Miquel Castillo.

El programa s'implanta en Riba-roja a través d'un itinerari multidisciplinari de 360 hores, repartides en tres cursos acadèmics de 120 hores cadascun. Cada curs es distribueix en dos quadrimestres en els quals s'imparteixen dues assignatures troncals. Són classes impartides pels millors especialistes universitaris amb un enfocament dirigit a un públic obert i enfocat al coneixement pràctic i cultural.

Els alumnes i alumnes de primer curs estudiaran les assignatures d'Ecologia i Canvi climàtic, Salut, Psicologia i Música. Els de segon curse Patrimoni Històric Valencià, Economia familiar, Física i Salut i finalitzaren el tercer curs amb assignatures de Dret i Història, Llengua i literatura i Química i Sostenibilitat. A més d'aquestes assignatures troncals, s'inclou, un total de vuit conferències per curs d'accés lliure al públic en general i amb una ofereix varietat de temes d'interès general.

A dia d'avui, aquest programa s'imparteix en onze municipis valencians: Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, L%o2019Eliana, Gandia, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Riba-roja de Túria. Tots ells compten amb la participació de professors qualificats de la Universitat de València. En l'últim any, més d'1.300 estudiants es van matricular en aquest programa.