Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja va adjudicar 6'7 milions d'euros en contractes públics durant l'any 2023 i genera un estalvi de 755.289 euros gràcies a l'elevada participació d'empreses

L'equip de govern dona compte al ple municipal dels contractes que es van adjudicar en el segon semestre de 2023 a 48 pimes en processos oberts.

'CONTRACTACIÓ' 19 de febrer de 2024

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va adjudicar contractes administratius per un valor de 6’7 milions d'euros en total al llarg del passat any 2023. Els diversos procediments administratius que es van dur a terme durant el citat exercici van permetre un estalvi a les arques municipals de fins a 755.289 euros gràcies a l'elevada participació d'empreses en estos.

L'equip de govern de Riba-roja de Túria ha donat compte al ple municipal sobre tots els aspectes corresponents a la contractació pública durant el segon semestre del passat any 2023 en el qual van adjudicar un total de 53 contractes a través de processos oberts i altres 18 referits a contractacions menors. De les 71 contractacions públiques es van dur a terme 64 a xicotetes i mitjanes empreses (pimes).

Durant el segon semestre del passat any es van adjudicar un total de 32 contractes mitjançant procediments oberts, dels quals 30 es van dur a terme a xicotetes i mitjanes empreses (pimes). El valor total de les adjudicacions va aconseguir els 2 milions d'euros en total, que gràcies a la notable participació d'empreses va permetre generar un estalvi de 313.885 euros a les arques municipals. L'import de licitació estava fixat en 2’3 milions d'euros.

Al llarg del citat període de temps, el segon semestre de l'any, es van adjudicar, també, altres 11 contractes a través de processos menors per un valor de 221.304 euros en la fase d'adjudicació després d'un valor de licitació que va ascendir a 242.090 euros. Per tant, l'estalvi a les arques municipals va aconseguir els 8.320 euros en total, amb 9 contractes adjudicats a xicotetes i mitjanes empreses (pimes) sobre els 11 en total de contractacions.

D'esta manera, al llarg del passat exercici 2023 es van adjudicar 53 contractes oberts, d'ells 48 a pimes, amb un valor de 7’1 milions d'euros en total en la fase de licitació pública, un import econòmic de 6’3 milions d'euros en l'adjudicació dels respectius processos i els referits 755.289 euros en l'estalvi a les arques municipals. En total, dels 71 contractes del total de l'any només set d'ells no es van adjudicar a xicotetes i mitjanes empreses (pimes).

Cal recordar que en el primer semestre de 2023 es van formalitzar 21 contractes públics mitjançant processos oberts, d'ells 18 a pimes, amb un valor de licitació de 4’7 milions d'euros, una quantitat de 4’3 milions en l'adjudicació dels mateixos i, per tant, un estalvi econòmic de 398.898 euros en total. En l'apartat dels contractes menors, es van licitar 7 contractes, tots ells a pimes i es van adjudicar per valor de 135.249 euros. L'estalvi va ascendir a 34.186 euros.

Entre els contractes per processos oberts adjudicats durant el segon semestre de 2023 cal destacar els 289.781 euros de licitació en el contracte d'asfaltat i reasfaltat de vials urbans i camins rurals de Riba-roja de Túria o els 612.780 euros en el contracte d'obres del projecte de “Millora viària, senyalització i àrees de descans en el polígon valència logística (PLV) i en el sector 14 del terme municipal.

A més, l'equip de govern ha donat a conéixer l'import que es dedicarà a la compensació de la petjada de carboni a Riba-roja de Túria a partir d'una part proporcional sobre les baixes econòmiques realitzades en les adjudicacions finals. D'esta manera, en el primer semestre es van destinar 148.118 euros mentres que en el segon es van dedicar altres 84.024 euros, en total 232.142 euros en tot l'any.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “l'alta participació d'empreses que han pres part en els diversos procediments administratius al llarg del passat exercici, la gran majoria petites i mitjanes empreses gràcies al compromís d'este equip de govern per afavorir este tipus d'iniciatives, al mateix temps que s'ha pogut generar un estalvi notable que, al seu torn, anirà destinat, percentualment, a reduir la petjada de carboni en el nostre municipi”.