Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament presenta la nova estructura de govern per a la legislatura 2023-2027

L'alcalde designa a tres tinents-alcaldes en la nova estructura organitzativa municipal i incorpora àrees com Agenda 2030, Innovació, Planificació Estratègica i Atenció a la Ciutadania.

'EQUIPO DE GOVERN' 21 de junio de 2023

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha convocat aquest matí a una reunió al nou govern municipal, després de l'acte d'investidura celebrat aquest 17 de juny que li va atorgar, amb onze vots, l'Alcaldia per als pròxims quatre anys. Aquesta trobada ha servit de primera presa de contacte i coordinació, després de la designació de les diferents delegacions, establides per Resolució d'Alcaldia, immediatament després de la presa de possessió dels diferents regidors i regidores socialistes.

La nova estructura recull cinc grans àrees de gestió política; 1- Àrea de Gestió Municipal i Govern Obert, 2.- Àrea d'Innovació, Projectes Europeus, Integritat, Agenda 2030, Compra Pública i Sostenibilitat, 3.- Àrea de Territori, Agenda Urbana, Serveis Públics i Mobilitat, 4.- Àrea d'Educació, Cultura, Art, Esports i Festes, i 5.- Àrea d'Inclusió Social, Igualtat, Promoció de la Salut i Benestar Animal.

Segons figura en el document, l'alcalde i màxim representant institucional ostenta les competències d'Innovació, Planificació Estratègica i Cooperació nacional i internacional. La nova estructura estableix tres tinents d'Alcalde, que recauen en Teresa Pozuelo (Urbanisme, Habitatge, Obra Pública, Cementeri i Àrees Industrials), José Luis Ramos (Agenda 2030, Emergència Climàtica, Agricultura, Activitats, Coordinació de Fons Europeus i Integritat) i José Ángel Hernández (Administració i Serveis Generals, Recursos Humans, Compra Pública, Finances Públiques i Recaptació, Comerç i Foment Econòmic, Ocupació i Emprenedoria).

La regidor Esther Gómez continuarà assumint les competències de Participació i Transparència, Turisme i Patrimoni Històric i Atenció a la Ciutadania, que s'inclou com a novetat en la nova estructura organitzativa. Per part seua, Rafael Gómez estarà al capdavant de la gestió de Serveis Municipals, Urbanitzacions, barris i disseminats, Mobilitat i Esports.

Les noves incorporacions l'equip es repartiran les delegacions de la següent forma; Eva Lara, dirigirà les àrees d'Educació Infància i Adolescència i Memòria Històrica, José Manuel Vila; Art i Cultura, David Barbancho; Acció social i Polítiques Inclusives, Majors, Joventut i Serveis Jurídics, Raquel Pamblanco tindrà la responsabilitat de les àrees de Seguretat Ciutadana, Igualtat, Informació i Comunicació, Protocol i Benestar Animal i Fredi Pla assumirà les competències de Falles i Festes.

En el termini màxim de 30 dies, l'alcalde haurà de convocar un Ple extraordinari, segons figura en l'article 38 del ROF (Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic), per a establir l'organització i funcionament de la Corporació, així com donar compte de les resolucions de l'Alcaldia en matèria de nomenaments dels membres de la Junta de Govern Local. Així mateix, aquesta setmana està realitzant una ronda de contactes amb els portaveus dels diferents grups polítics, a fi d'intercanviar impressions i acostar postures.

Robert Raga ha destacat la ‘predisposició i bona sintonia del nou equip de govern’, i ha matisat- ‘és un equip molt preparat per a afrontar els reptes de present i futur del nostre municipi, un govern obert al consens i al treball participat. Iniciem aquesta legislatura amb una enorme il·lusió i amb el compromís de seguir el full de ruta que iniciem fa huit anys’.