Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'alcalde de Riba-roja assistix a la clausura de la Sciencie Meets Regions 2023 al costat de més d'una vintena de polítics i científics de la Comunitat Valenciana

Robert Raga i la investigadora de la Universitat de València, Esther Roca han compartit experiències i coneixements en els seus àmbits professionals.

'POLÍTICA I CIÈNCIA' 12 de desembre de 2023

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va participar ahir per la vesprada en l'acte de clausura del Programa d'Aparellament Ciència-Política celebrat al Jardí Botànic de València, en el qual es van donar cita una vintena de científics i polítics que, al llarg d'estos dos mesos, han compartit experiències i coneixements, des dels seus diferents àmbits professionals.

Robert Raga va ser triat en este programa europeu en el qual participen 12 científics i 14 polítics de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de teixir nous llaços entre la ciència i la política per a així poder donar resposta als reptes socials amb noves polítiques informades per l'evidència científica. Per a la present edició la seua parella científica va ser Esther Roca, investigadora de la Universitat de València, especialista en l'àmbit educatiu i de la psicopedagogia, amb casos d'èxit com ‘El Caso De La Tertulia Pedagógica Dialógica’.

Tots dos han participat en el programa ‘Science Meets Regions Comunitat Valenciana 2023’ ha sigut organitzat per l'associació Ciència en el Parlament (CeeP), en col·laboració amb RUVID (Xarxa d'Universitats Valencianes per al foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació) en la Comunitat Valenciana.

Els investigadors i investigadores seleccionats procedixen de les diferents universitats valencianes i treballen en diferents àmbits relacionats amb la Transició Verda i Sostenibilitat, incloent-hi ciències socials, enginyeria, ciències naturals, i qualsevol altre camp rellevant.

Sota el lema ‘Transició verda i sostenibilitat’, esta iniciativa europea ha tingut com a objectiu acostar les comunitats científica i política per a fomentar la col·laboració entre totes dues i avançar en la construcció de polítiques encaminades a oferir un millor servici a la ciutadania i afavorir l'intercanvi de coneixement.

Experiències i transferència de coneixement

Durant les últimes setmanes, la investigadora Esther Roca ha sigut present en diferents actes organitzats per l'Ajuntament com els V Premis EcoRiba o el Ple ordinari del passat mes de novembre, al qual va assistir com a públic.

Per part seua, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va visitar recentment el CEIP Eres Altes, on va tindre l'oportunitat de visitar les aules d'aprenentatge de 5é i 6é de Primària, en el treball de les Tertúlies Científiques Dialògiques que es duen a terme periòdicament i en les quals participava la científica

El CEIP Eres Altes va incorporar la investigació científica al seu projecte educatiu fa 9 anys amb resultats exitosos. A través de les Tertúlies dialògiques, l'alumnat aconseguix millores en els aprenentatges i en el desenvolupament de sentiments i valors, millorant la convivència entre l'alumnat.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va valorar positivament esta iniciativa ‘ens permet treballar la presa de decisions polítiques des d'una perspectiva científica, avalada per dades rigoroses en l'àmbit de la ciència, especialment en aspectes que tant ens afecten com el canvi climàtic’.