Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'alcalde de Riba-roja impulsa una declaració institucional per la situació actual d'Orient Mitjà

Convoca a la població a la concentració pública divendres que ve 27 d'octubre a les 19h30 sota el nom de “Concentració per la pau a Orient mitjà”.

DECLARACIÓN INSTITUCIONAL' 19 d'octubre de 2023

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha informat este dijous 19 d'octubre que està treballant al costat del seu equip de govern per a impulsar una declaració institucional de l'Ajuntament per l'actual situació bèl·lica que viu Orient Mitjà que implica la mort de milers d'innocents i requereix un procés de pau immediat, condemnant les morts d'innocents en tota la regió i instant un procés de pau mediat per la comunitat internacional.

Segons consta en l'esborrany que l'equip ha presentat als portaveus dels altres partits amb la finalitat de trobar unitat sobre la qüestió, la declaració fa una lectura amplia del conflicte entre Israel i Hamas, i les conseqüències sobre el poble palestí situat en la Franja de Gaza. Així, la declaració recull una condemna “ sense fissura” pels crims terroristes perpetrats per Hamas el passat 7 d'octubre i reconeix “la legitimitat per a defensar-se de qualsevol organització terrorista” que recórrega a la violència i el terror, “alineats sobre les posicions del Consell Europeu”.

No obstant això, la declaració es mostra ferma sobre la resposta militar per part de l'estat Israelià que considera “indiscriminada” i que atenta als drets humans, amb atacs sobre la franja i el tall de subministraments i medicaments que “violen” el Quart Conveni de Ginebra sobre protecció de civils en temps de guerra i que “estan matant a milers d'innocents palestins”.

“La resposta no pot ser una escalada de violència que recaiga sobre tota la població sense importar si són innocents, xiquets o civils que no poden escapar d'eixa presó a cel obert” ha explicat Raga qui ha motivat la iniciativa per “la greu situació que viuen milers d'innocents i que ha de parar ja per a buscar una resposta justa i de pau duradora”.

L'alcalde ha recordat que són diverses les resolucions de l'ONU que apunten al diàleg directe entre totes les parts involucrades per a aconseguir la pau “a través de la creació de tots dos estats amb fronteres internacionalment reconegudes”, però que el primer pas “no pot ser bombardejar tota una població o deixar-la morir per inanició”.

Raga i el seu equip de govern esperen trobar “suport” per part de “tots els portaveus de l'oposició sense excepció” en els seus posicionaments que reivindiquen “la pau i el respecte del dret internacional”. D'eixe mode, l'alcalde ha proposat una concentració pública divendres que ve 27 d'octubre a les 19h30 sota el nom de “Concentració per la pau a Orient medie”.