Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Associació de Municipis vinculats al Túria sol·licitarà de forma unànime més mitjans per a la prevenció d'incendis

Els socis celebren la seua segona reunió tècnica en el Castell amb la incorporació de Loriguilla, Llíria i Paterna

25 de juliol de 2016


Després de la reunió de la comissió tècnica el passat 7 de juliol, el divendres es va celebrar, amb caràcter extraordinari, la segona assemblea general de l’Associació de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria

En el transcurs de l’Assemblea s’ha va donar compte als membres de l’Informe Consultiu que assessorarà sobre que comissions de treball. Concretament es va establir una Comissió de Dinamització Local, Prevenció i Seguretat en el Parc Natural del Túria, a través de la qual tots els municipis treballaran tècnicament en els seus municipis, davall unes mateixes directrius, i una segona comissió d’Estratègies Econòmiques, que possibilitarà als municipis sol·licitar ajudes econòmiques i subvencions a través de programes europeus. D’ambdós comissions de treball formarà part la Regidoria de Turisme.

Un dels punts destacats de l’assemblea va ser l’acord sobre la necessitat de destinar mes mitjans per a la prevenció d’incendis en este paratge natural, davant dels últims conats d’incendi ocorreguts el passat 18 de juliol en el Parc Natural del Túria  i la proximitat del qual a les vivendes, quasi va estar a punt de provocar una tragèdia.

Durant la trobada, el tècnic municipal de Jardineria i paisatge va informar els assistents del treball que de forma paral·lela s’està realitzant en l’àrea de patrimoni bèl·lic per a crear una Associació de Municipis vinculats a la línia Immediata. El Puig-Carasoles, i se’ls va invitar a formar part d’esta.

Així mateix es va incidir en la importància de treballar conjuntament per a aconseguir incloure al Parc Natural del Túria dins de la Xarxa Natura 2000, una xarxa ecològica europea d’àrees de conservació de la biodiversitat la finalitat de la qual és assegurar la supervivència a llarg termini de les espècies i els tipus d’hàbitat a Europa.

A l’Assemblea van assistir com invitats membres de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria i la Junta Rectora del Parc Natural.