Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'E CA de Riba-Roja de Túria presenta una pel•lícula documental sobre l'artista Enric Mestre

“Los días y los años de Enric Mestre” és una cinta dirigida per la creadora xinesa Tan Hongyu

12 de setembre de 2018

L’Espai d’Art Contemporani El Castell (E CA) de Riba-Roja de Túria acollirà la presentació de la pel•lícula documental “Los días y los años de Enric Mestre” el pròxim dissabte, 15 de setembre, a les 19:00 hores. L’acte coincideix amb l’exposició retrospectiva sobre l’artista d’Alboraia que es pot visitar al mateix centre fins al pròxim 4 de novembre. Precisament, el catàleg de la mostra també es donarà a conèixer durant l’esdeveniment. Robert Raga, alcalde de Riba-Roja de Túria, Francisco Caparrós, regidor i coordinador de l’E CA, i Josep Pérez, director del Museu de Ceràmica de Manises, acompanyaran Tan Hongyu, directora de la cinta, i Enric Mestre.

 

 


“Los días y los años de Enric Mestre” és un film documental sobre el pensament del creador valencià. Al llarg de 80 minuts, la pel•lícula mostra la visió artística i poètica d’Enric Mestre a través dels seus testimonis. El documental ha sigut dirigit, produït i realitzat per la xinesa Tan Hongyu, també ceramista i autora d’altres projectes audiovisuals com “Pottery from the ethnic Minorities in Southwest China” (2010), “Being with Clay” (2012) i “Shifus” (2015).

 

La mostra “El món geomètric d’Enric Mestre” es va inaugurar en l’E CA de Riba-Roja de Túria el passat 18 de juliol. Des d’eixe dia, les sales del centre alberguen més de seixanta peces de l’artista que comprenen quasi trenta anys d’activitat creadora. Així, l’acte del pròxim dissabte també servirà per a presentar oficialment el catàleg de l’exhibició. Es tracta d’un llibre de 120 pàgines que il•lustra les obres d’Enric Mestre i analitza la seua trajectòria amb un text de Román de la Calle, crític d’art i catedràtic d’Estètica de la Universitat de València.

 

 

Com assenyala el professor De la Calle, en els murs de l’E CA dialoguen la pintura i l’escultura ceràmica i, d’aquesta manera, es desvetllen les arquitectures, formes i colors que conformen la visió de l’artista. Una mirada particular que s’ha nodrit de l’observació de l’entorn, com l’horta valenciana, però també de l’abstracció. I aquesta pulsió creadora s’ha manifestat sobre el gres, l’engalba, els esmalts, els llenços i els acrílics, entre d’altres materials. L’exhibició estarà oberta al públic fins al pròxim 4 de novembre.