Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Les persones amb diversitat funcional de Riba-roja rebran una ajuda municipal per al transport

L'ajuda podrà aconseguir els 1000 euros a l'any per a les persones amb certificat de discapacitat igual o superior al 33%.

'INCLUSIÓ I DRETS SOCIALS' 11 de octubre de 2018

L'àrea d'Inclusió i Drets Socials ha publicat per segon any consecutiu les ajudes de transport per a persones amb diversitat funcional del municipi, que tenen com a finalitat pagar els desplaçaments a altres municipis, sempre que estiguen degudament justificats per no disposar del recurs en el municipi.

L'ajuda serà com a màxim de mil euros a l'any per a les persones amb certificat de discapacitat igual o superior al 33%. En els casos en els quals la persona beneficiària precise d'ajuda a tercera persona, podrà arribar a rebre el 100% del cost real de transport tant la persona amb diversitat funcional com el seu acompanyant, sense arribar a superar els 1000 euros anuals. Fins avui, un total de 13 persones han sol·licitat l'ajuda municipal. No obstant el termini de sol·licituds estarà obert durant tot l'any.

"Con aquesta ajuda atenem una demanda potent i necessària d'aquest col·lectiu, que a diferència d'altres persones necessiten d'un tercer per a poder desplaçar-se, la qual cosa suposa un cost econòmic i humà molt elevat", assegura el regidor d'Inclusió i Drets Socials, Rafa Gómez Muñoz.

En el marc de les ajudes es consideraran desplaçaments els necessaris per a acudir a Centres educatius públics amb aules CIL, centres específics, terapèutics, assistencials i/o residencials que degudament prescrits siguen valorats positivament per la Comissió de Valoració de les Ajudes.

Per a sol·licituds de persones majors de 14 anys o majors amb necessitat ajuda a tercera persona, degudament justificada, s'admetrà a més el cost de la persona acompanyant.

En els casos en els quals el menor o persona adulta amb algun grau de discapacitat es trobe ingressat en algun centre residencial o terapèutic, el familiar podrà sol·licitar ajuda de transport per a les visites.

Per a la valoració de les sol·licituds d'ajuda de transport per a persones sense certificat de discapacitat es computarà la renda de tota la unitat familiar, mentre que per als casos en els quals s'acredite la condició de discapacitat igual o superior al 33% es tindrà en compte únicament la renda de la persona beneficiària de l'ajuda.

Les persones interessades poden sol·licitar informació en les oficines de Serveis Socials, c/Miguel de Cervantes, s/n.