Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'ONU i Fundació Rafael del Pino entreguen a Riba-roja de Túria el premi nacional go!ODS

Es reconeix la labor innovadora i de protecció del medi ambient del projecte ‘Guardian’.

'MEDI AMBIENT' 26 de febrer de 2024

ONU Espanya i la Fundació Rafael del Pino han fet lliurament a l'Ajuntament de Riba-roja este dijous 22 de febrer del premi nacional go!ODS que reconeix la seua labor innovadora i de protecció a la vida i als ecosistemes terrestres amb el projecte Guardià.

Així, els regidors José Ángel Hernández i José Luis Ramos han rebut a Madrid de la mà de la presidenta del Pacte Mundial de l'ONU España Clara Arpa i de la presidenta de la Fundació Rafael del Pino, María del Pino, un guardó ‘més’ que posa en valor el caràcter preventiu contra incendis i de regeneració de l'aigua residual basat en sistemes de tractaments i de canons anti-incendis “innovadors”.

Junt amb l'Ajuntament de Riba-roja han sigut reconeguts l'ajuntament de Paterna amb qui compartix el projecte, i l'empresa Hidraqua amb la qual mantenen una col·laboració públic-privada “que pararà a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i sumar a la protecció i sostenibilitat de l'entorn natural” ha explicat Hernández.

“Eixa col·laboració amb Hidraqua demostra el fructífer que és apostar per projectes innovadors amb el sector privat amb el qual mantenim múltiples iniatives que permeten modernitzar el municipi, alhora que fomentar la formació, la sensibilització o la creació d'ocupació” ha afegit el regidor de Foment econòmic.

Per part seua, el regidor d'Emergència Climàtica i Agenda 2030, José Luis Ramos, ha assenyalat “que la situació crítica de sequera i de riscos d'incendis cada vegada major obliga al fet que les institucions prenguem mesures per a afrontar el risc i sobretot, no perdre la relació urbà-forestal”.

“Guardian és un gran projecte de caràcter europeu que convidem a emular en més municipis i fins i tot, a millorar parar continuar sumant al repte de la crisi climàtica que és responsabilitat de tots” ha sentenciat Ramos.