Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El projecte Guardian centra el debat sobre el canvi climàtic i l'adaptació al context urbà a Sevilla

L'alcalde de Riba-roja defensa el finançament europeu i les aliances públic-privades en favor de la innovació en projectes locals

'GUARDIAN - MEDI AMBIENT' 27 d'abril de 2022

Una representació tècnica i política del Projecte Guardian, encapçalada pels alcaldes de Riba-roja, Robert Raga i Paterna, Juan Antonio Sagredo participen aquests dies a Sevilla en l'EU Cities acting for just trasitions and climate adaptation, en col·laboració amb Oficina de les Nacions Unides per a la Reducció del Reg de Desastres (UNDRR) i Making Cities Resilient 2030.

Aquesta trobada, en el qual participaran més de 150 persones,  té com a objectiu discutir com les ciutats de la UE poden contribuir a les transicions verdes i justes i mostrar com desenvolupar noves solucions per a les ciutats adaptades i resilients al canvi climàtic. En concret s'han exposat sis projectes innovadors de les ciutats de Sevilla, Manchester, Paris, Amsterdam, Barcelona i Riba-roja. Una oportunitat especial per a l'intercanvi i l'aprenentatge entre ciutats, tant de la pròpia xarxa en particular com de la comunitat urbana europea en general en el qual han intervingut alcaldes, professionals urbans, experts i acadèmics. 

L'acte se celebra en el rehabilitat nucli urbà de Cartoixana Qanat, pròxim a l'avinguda Tomas Alva Edison, escenari d'un innovador projecte de transformació urbana a través del qual es promou l'ús del carrer com a catalitzador social, millorant-la i involucrant a tot l'ecosistema de la ciutat (agents públics, privats i ciutadans) en aquesta transformació i que va ser triat per les Urban Innovative Actions en 2017

Durant la seua intervenció, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat la importància de “establir aliances polítiques per al desenvolupament d'una agenda urbana estratègica i planificada”. Raga ha manifestat el seu suport a “Europa que, a través del finançament, possibilite l'execució de projectes innovadors a escala local, com el Guardian, que tinguen projecció internacional i siguen replicables a la resta de territoris europeus”.

Posteriomente han intervingut en diferents tallers Vicente Adobes, Project Manager del projecte Guardian, l'investigador de la Universitat Politècnica de València, Antonio del Camp i el CEO de Cetaqua, Mario Ruiz, que han abordat el redissenye d'espais urbans per a l'adaptació climàtica, la resiliència de la ciutat enfront dels extrems climàtics i el compromís i la participació dels ciutadans: un requisit vital per a crear ciutats resilients al clima. La primera jornada l'ha tancada l'alcalde de Paterna , Juan Antonio Sagrado que ha intervingut en la taula sobre “Transicions justes i resiliència: ningú es queda arrere en la construcció de resiliència urbana”.