Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els municipis del Parc Natural elaboraran un pla estratègic de dinamització territorial del Parc

Els integrants realitzaran una diagnosi del territori amb la finalitat de prioritzar actuacions i incidir en les polítiques d'ocupació.

'MEDI AMBIENT' 7 de setembre de 2016

L'Associació de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria ha celebrat este matí la seua tercera assemblea general amb caràcter extraordinari a fi d'abordar la sol·licitud d'ajudes publicades per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, establides en l'ORDE 12/2016, de 29 de juliol, per la qual s'establixen les bases reguladores del programa de foment dels acords territorials en matèria d'ocupació i desenvolupament local en la Comunitat Valenciana.

Estes bases han de regir la concessió de subvencions destinades a programes de diagnòstic del territori i de projectes experimentals. En este sentit, Riba-roja ha plantejat l'elaboració d'un Pla Estratègic integrat de Dinamització Territorial dels municipis vinculats al Parc Natural del Túria.

Per a això serà necessari realitzar una diagnosi de la realitat socioambiental, econòmica i ambiental del territori i establir un enfocament integral per a establir prioritats d'actuació i plantejar polítiques d'ocupació verda.

En l'assemblea s'ha informat de la pròxima reunió que mantindrà pròximament l'alcalde de Riba-roja i president de l'Associació, Robert Raga amb la Consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a tractar l'assumpte de la neteja i manteniment d'infraestructures del Parc Natural del Túria.

Així mateix s'ha tractat la intenció de la Diputació d'establir una brigada permanent en el Parc Natural, després de la reunió mantinguda entre el Robert Raga i el gerent de Divalterra, Victor Sahuquillo.

Esta és la tercera vegada que es reunixen els municipis integrants de l'Associació del Parc Natural del Túria, després de les convocatòries del 20 de juny i 22 de juliol, en les que van abordar la necessitat de destinar més mitjans de prevenció d'incendis per al Parc Natural del Túria amb caràcter prioritari.