Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja rep el premi Ciutat 11 de Creu Roja pel projecte EcoRiba

Ciutat 11 premia les bones pràctiques relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i en l'àmbit de l'Agenda 2030 dels centres educatius i ajuntaments de la Comunitat Valenciana

'MEDI AMBIENT' 22 de novembre de 2023

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha recollit aquest matí el premi Ciutat 11 de Creu Roja en la categoria de patrimoni pel programa municipal EcoRiba, de mans del president provincial de Creu Roja, Ramón Balaguer. 

Creu Roja li ha atorgat a l'Ajuntament de Riba-roja el premi en la categoria de patrimoni, on es reconeix la implementació d'accions significatives relacionades amb la promoció d'espais verds. EcoRiba, ha sigut premiada pel seu impuls a la regeneració del bosc de la ribera del Túria. Aquest projecte, lligat a l'educació ambiental, destaca la importància cultural de la zona. 

Creu Roja a través de la seua àrea de cooperació internacional, va llançar aquest concurs de bones pràctiques relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i en l'àmbit de l'Agenda 2030 dirigit a centres educatius i ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana amb el suport de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. L'Ajuntament de Riba-roja es va presentar a la modalitat B, de Bones Pràctiques impulsades per Administracions Públiques amb el projecte EcoRiba, que persegueix les metes ODS 1.4 Protecció del patrimoni cultural i natural, 11.5 Preparació davant desastres i 11.7 Zones verdes. Tot relacionat amb els ODS 11, 13, 15 i 17. El premi consisteix en un curs i uns manuals sobre els ODS per a ajuntaments, el diploma i a més una activitat de sensibilització que es durà a terme durant 2024.

“Des de l'Ajuntament agraïm a Creu Roja el premi Ciutat 11, ja que destaca la rellevància del projecte EcoRiba en termes de sostenibilitat i educació ambiental, i reafirma el nostre compromís amb la implementació de pràctiques que contribuïsquen als Objectius de Desenvolupament Sostenible. “- apunta l'alcalde, Robert Raga


EcoRiba

EcoRiba és el pla de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria amb el qual es pretén dinamitzar de manera sostenible l'entorn local a través del paisatge. En l'àmbit eficient fomenta els projectes i associacions: Pla Estratègic Participat de Riba-roja de Túria (2017-2025), PAUS, PMUS, EcoRiba Integra, Associació de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria. En l'àmbit verd la recuperació i posada en valor de la flora autòctona a través del: Pla Estratègic d'Arbratge de Riba-roja 2030, Gènesi Túria, Aromes Itinerarium Salutis. En l'àmbit educatiu alinea les seues activitats ambientals amb els ODS (PREMI EAR 2022).