Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Associació de Municipis Vinculats al Túria presenta a la Diputació la iniciativa de reutilitzar la canya per a construir mobiliari urbà

L'àrea de Projectes Europeus es compromet a buscar finançament per a dur a terme el projecte.

'MEDI AMBIENT' 29 d'octubre de 2019

L'alcalde de Riba-roja i president de l'Associació de Municipis Vinculats al Túria, Robert Raga s'ha reunit este matí amb el diputat de Cooperació i Projectes Europeus, Carlos Fernández Bielsa per a presentar-li un interessant projecte de sostenibilitat del riu.

Raga ha traslladat al diputat la possibilitat d'impulsar conjuntament la iniciativa basada en la recollida de canya per a la seua reutilització en l'elaboració de mobiliari urbà i vials, per part d'una empresa valenciana. “El nostre objectiu és donar valor a esta matèria verge que genera un problema mediambiental en el nostre entorn al mateix temps que preservem el medi ambient creant economia circular”.

El president de l'Associació ha afegit que aquest projecte té “un component educatiu perquè convertix un problema mediambiental en un material tangible, com són els bancs o les papereres, en els nostres municipis”.

Aquest projecte pretén contribuir a la reducció de la canya invasora que juntament amb la utilització de plàstic reciclat s'utilitzarà per a l'elaboració de taules de pic-nic, bancs, separadors de goma del carril bici o papereres. Fins al moment existeixen experiències de reutilització de de altres matèries naturals com la palla de l'arròs de l'Albufera.

Bielsa ha manifestat al president d'Associació la seua intenció de crear un Consorci, amb participació público-privada, que lidere un projecte europeu que demostre la viabilitat tecnicoeconòmica de la iniciativa i ha anunciat la seua participació en la pròxima assemblea de l'Associació de Municipis Vinculats al Túria que se celebrarà el pròxim 8 de novembre.

La canya és actualment un dels principals problemes ecològics del Parc Natural del Túria. La contínua proliferació d'esta espècie invasora en el llit del riu suposa una forta reculada de la vegetació autòctona i provoca un alt risc d'incendi per a les àrees residencials properes al parc. A més ocasionen greus molèsties en envair la senda per als vianants que travessa el parc i que anualment és transitada per més d'un milió d'usuaris.