Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja intensifica l'eliminació de flora invasora en Els Pous per a evitar el risc d'incendis forestals

Els treballs s'emmarquen en el programa “APEU” (Adequació Paisatgistica de l'Entorn Urbà) impulsat per EcoRiba, amb la col·laboració del Parc Natural del Túria i la Coordinadora en Defensa dels Boscos.

'ECORIBA - MEDI AMBIENT' 28 de maig de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja ha intensificat els treballs de neteja i manteniment en la zona boscosa de la Urbanització d'Els Pous que està al costat del Parc Natural del Túria, concretament al carrer Vora Riu. Els operaris centren els seus esforços en l'eliminació de la flora invasora, a fi de previndre, de cara a l'època estival, la propagació d'incendis forestals en la zona més pròxima als habitatges.

La zona forestal i de canyar del Parc Natural del Túria ha sigut ja en diverses ocasions pastura de les flames. És el cas de l'incendi que va arrasar en 2014 més de 30 hectàrees i que va obligar al desenvolupament de 400 xalets de València la Vella i Masia de Traver, o els cinc incendis provocats en una mateixa matinada al juny de 2016 i que va poder causar una desgràcia per la seua proximitat a les 900 habitatges de la zona.

La canya invasora és actualment un dels principals problemes ecològics dels rius i els barrancs. En els últims anys es realitzen neteges periòdiques per a evitar que aquestes zones siguen crítiques davant un conat d'incendi i es repobla la zona amb planta autòctona, dins del programa d'apadrinament del Túria, que du a terme EcoRiba junt amb el Parc Natural del Túria i la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria. Aquesta acció afavoreix també en la lluita contra el mosquit tigre, que en els mesos d'estiu incrementa la seua presència, en zones humides i amb excés de vegetació.

Aquestes actuacions s'emmarquen dins del programa “APEU”, impulsat per EcoRiba. El programa d'Adequació Paisatgística de l'Entorn Urbà de Riba-roja engloba diverses línies d'acció; la prevenció d'incendis forestals en zones boscoses pròximes a les àrees residencials del municipi, el control de la flora invasora, el coneixement del patrimoni històric i natural de Riba-roja a través de les EcoRutes biosaludables i altres projectes mediambientals que repercutisquen en la millora del nostre entorn natural.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha realitzat a la urbanització de Els Pous tasques de desbrossament i claretge de pins, per a facilitar la connexió de la zona residencial amb el parc fluvial, molt transitat per vianants i ciclistes durant tot l'any.