Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja organitza unes Jornades de Dinamització per als seus Consells Sectorials amb formació en ODS i Agenda 2030

Les Jornades ofereixen formació a membres d'associacions, polítics i càrrecs electes del municipi en ODS i Agenda 2030

'MEDI AMBIENT' 4 de juliol de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja, a través de la regidoria de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana, ha organitzat unes Jornades de Dinamització per als membres dels Consells Sectorials, associacions, polítics i càrrecs electes, amb l'objectiu de formar-los en matèria de ODS i Agenda 2030.

Després d'aquestes jornades, es procedirà a la constitució dels Consells Sectorials, òrgans de participació ciutadana que tenen com a finalitat facilitar la participació de la ciutadania i canalitzar la informació de les associacions en els assumptes municipals. La seua funció és la de consultar, informar i assessorar en l'àmbit municipal. En ells prenen part la ciutadania i diferents agents implicats en els assumptes de cada espai sectorial de participació, i per això per al consistori és imprescindible que tingueren informació sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i L'Agenda 2030 com a marc homogeni per a la planificació del desenvolupament sostenible.

“Des de la nostra àrea busquem continuar fomentant l'activitat dels Consells Sectorials, i ajudar-los al fet que incloguen línies d'actuació del Pla Estratègic de l'Ajuntament, PlanRiba-Plus, i propostes per a  aplicar els ODS en el municipi treballant sobre l'Agenda 2030.”- assenyala Esther Gómez, regidor de l'àrea de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana.

Ahir dilluns 3 de juliol van arrancar les jornades as Castell de Riba-Roja amb la intervenció de l'alcalde, Robert Raga, a la qual va seguir la secretaria de l'Ajuntament, Ylenia Diaz qui va ser l'encarregada de presentar els Consells Sectorials des d'una perspectiva jurídica. 

A continuació, Antonio José Morales, tècnic i coordinador de EcoRiba, va presentar el PlanRiba-Plus als presents, juntament amb els representants de la Universitat de València, Jorge Hermosilla i Sandra Mayodomo, director i coordinadora del Pla. Finalment, Javier Ariño, CEO de Masuno, va exposar el que ja es realitza des de l'Ajuntament sobre participació, Carta de Serveis i Pressupostos Participatius. 
En acabar les ponències, es van organitzar els grups de Consells Sectorials i des de hui fins al dijous es portaran avant les dinàmiques ODS i Agenda 2030 en forma de taller amb tots els Consells que abasten totes les àrees, des de Majors, Inclusió i Drets Socials, Salut Pública i Alerta Sanitària, Igualtat, Joventut, Festes i Tradicions, Cultura, Esports, Infància i Adolescència, Territorial, Econòmic i Social, Medi Ambient, Mobilitat, Canvi Climàtic, Desenvolupament Sostenible i Rural i Turisme. 

En els diferents tallers personalitzats es tractaran els ODS i la seua implicació en l'Agenda 2030 tant d'una manera general com al que implica un municipi i a la societat, com de manera específica segons els àmbits d'actuació de cadascun dels Consells.