Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja s'alia contra l'emergència climàtica en el Dia de l'Arbre

El pròxim 1 de febrer es commemorarà aquesta efemèride amb una plantació familiar a l'esplanada del riu.

'ECORIBA - MEDI AMBIENT' 20 de gener de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, en col·laboració amb el Parc Natural del Túria i la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria celebrarà el pròxim 1 de febrer la “Festa de l'Arbre”.

Aquesta activitat s'emmarca en la celebració del Dia de l'Arbre, que es commemora cada 31 de gener i que s'emmarca en un calendari de plantacions escolars que es realitzaran en la zona del riu (28/01 Col·legi Assumpció de la Nostra Senyora, 29/01 CEIP Camp de Túria, 30/01 CEIP Eres Altes, 31/01 CEIP Mas d'Escoto), promogut per l'equip tècnic d'EcoRiba, dins de les accions ambientals anuals que es desenvolupen en els centres educatius.

L'Ajuntament de Riba-roja ha triat aquest espai natural protegit la ribera del riu que ha patit nombrosos impactes al llarg de la història, la qual cosa ha conclòs en una perduda de bosc de ribera a favor d'espècies exòtiques invasores, que han minvat la qualitat ecològica d'aquest ecosistema.

El govern municipal ha manifestat reiteradament el seu compromís amb la reducció d'emissió del CO₂ a l'atmosfera. Recentment va anunciar la plantació de 2030 arbres durant els pròxims quatre anys, com a símbol de l'Agenda per al desenvolupament sostenible.
“El nostre compromís amb el medi ambient és ferm i aquest tipus d'accions ajuden a reduir la contaminació atmosfèrica, a combatre-la mitjançant la generació d'un aire més net i l'absorció de CO₂, al mateix temps que es regeneren zones i es guanya terreny a zones que han sigut envaïdes per les canyes com és el cas de la ribera del riu, a través de la plantació d'espècies autòctones”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Entre les espècies que es plantaran figura la carrasca o alzina i el roure valencià. Aquestes se sumaran a un altre tipus d'arbres que més CO2 poden eliminar de l'ambient com són el pi blanc (Pinus halepensis) i el pi pinyer (Pinus pinea) i altres espècies compatibles amb el nostre entorn.

L'activitat serà gratuïta i començarà a les 11.00 hores en l'Àrea Recreativa del riu. Tindrà una duració aproximada de 2-3 hores i es recomana als participants disposar d'aigua, esmorzar, i roba i calçat apropiats.

Qualsevol persona que puga estar interessada pot inscriure's a través dels telèfons  96 271 87 15 - 660 127 250 o mitjançant el mail parc_turia@gva.es indicant les següents dades: Nom de la persona responsable, nombre de participants (edat dels xiquets/as en el seu cas), telèfon mòbil i població de procedència.