Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja instal·larà punts d'accés WI-FI en parcs i zones esportives del municipi

La implantació de la mesura es realitzarà en el termini de 12 mesos.

'NOVES TECNOLOGIES' 24 de juliol de 2019

El ple municipal de l'Ajuntament de Riba-roja ha aprovat per unanimitat la proposta de Ciudadanos de col·locar punts d'accés wifi  en parcs, zones esportives i zones d'oci de tot el municipi.

La iniciativa té com a objectiu potenciar i promoure l'ús de les noves tecnologies de la informació entre els ciutadans i millorar així l'accessibilitat dels serveis públics.

El sistema d'accés estarà limitat i les descàrregues restringides, a fi de no distorsionar la lliure competència del sector de les comunicacions. A més requerirà d'un registre previ per part dels usuaris.

La instal·lació de punts wifi “suposa un primer pas per al desenvolupament d'un model de municipi intel·ligent que millore la qualitat de vida dels ciutadans, millorant l'eficiència i eficàcia tant en el manteniment com en seguretat. Aquest sistema -afig la moció-, “ens permetrà convertir Riba-roja és una Smart city (ciutat intel·ligent) a través de la connexió de diversos dispositius (nodes, sensors, etc..) que ens permeten col·locar sistemes de reg intel·ligents als parcs, quantificar el nombre de visitants al parc fluvial o instal·lar sensors de contaminació del trànsit”

El regidor de Noves Tecnologies, José Luis López ha destacat “la implicació del govern en la instal·lació de punts d'accés a Internet en els edificis municipals, així com en el desenvolupament de la fibra òptica, i la idoneïtat de crear nous serveis que aporten un valor afegit sobre la xarxa ja implementada”.

No obstant això, recalca l'edil, “serà necessari un estudi detallat de costos, de la seguretat, la idoneïtat dels equips i el respecte a la legalitat existent per a dur a terme aquest pla”.

L'Ajuntament de Riba-roja ja ha posat en marxa punts wifi en l'edifici consistorial, ADL, l'Oficina de Turisme, l'Espai de la dona, la Casa de la Cultura, l'Auditori Municipal, el Centre d'Informació Juvenil, el Castell, la Policia local o les biblioteques

El grup municipal de Ciudadanos fa al·lusió en el text a ciutats com Madrid, Barcelona, Sevilla, Alacant, València o Paterna, que ja han posat en marxa el servei d'accés a Internet pública i gratuït, tant en espais interiors com exteriors. En aquest sentit, insta a l'Ajuntament amb la moció a estudiar i treballar en la sol·licitud de fons europeus per al finançament d'aquestes instal·lacions.