Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

1.144 visitants participen de les experiències turístiques oferides per Riba-roja durant l'estiu

La campanya "Torna a l'interior" ofereix al visitant una destinació cultural i de naturalesa pròxima a València.

'TURISME I PATRIMONI' 24 de setembre de 2020

Riba-roja va rebre durant els mesos de juliol i agost a 1.144 visitants, una xifra destacable si tenim en compte el descens d'activitat turística registrada a nivell estatal amb motiu del Covid. A la fi del mes de juny, amb la finalitat de l'estat d'alarma i coincidint amb l'obtenció del segell Safe Certified, que certifica mesures de prevenció i seguretat per a evitar contagis de Covid-19 en instal·lacions turístiques, l'Ajuntament de Riba-roja, a través de l'àrea de Turisme i Patrimoni va reprendre les activitats turístiques en el municipi.

Sota el lema “Torna a l'Interior” es va llançar una programació turística durant l'estiu que buscava la reactivació del sector turístic del municipi després del període de confinament.  La campanya, presentada en la Marina de València, va tindre com a eix central un vídeo promocional en el qual es proposa tornar a l'interior i gaudir de Riba-roja de manera segura i tranquil·la: “Una destinació cultural i de naturalesa molt pròxima a la ciutat de València. Este, és el teu poble. Riba-roja de Túria, torna a l'interior”.

Durant els mesos de juliol i agost es va oferir un ampli calendari d'experiències turístiques. El calendari d'estiu incloïa activitats a l'aire lliure especialitzades en el turisme actiu, així com, experiències culturals. Aquestes activitats van ser oferides per empreses de turisme que treballen en el municipi, com València Adventure, Arca Cultural i Visit Natura.

El programa d'activitats va incloure visites guiades a diferents llocs patrimonials, mentre que, en les experiències de naturalesa trobarem activitats relacionades amb el Parc Natural del Túria. Així mateix, es van reobrir les portes del Castell i el MUPLA- Museu Visigot de Pla de Nadal per a la visita lliure.

Les experiències culturals incloïen visites guiades al nucli antic, al castell i els seus museus, a l'aqüeducte de Porxinos i al Jaciment de Pla de Nadal, en les quals, durant els mesos de juliol i agost, van participar un total de 38 persones.

Les experiències de turisme de naturalesa van incloure descensos en caiac, rafting i tubing pel riu Túria, senderisme, marxa nòrdica i birding. Aquestes activitats, excel·lents per a aquesta època de l'any, van ser les que van convocar major quantitat de visitants. En total van participar 467 persones, sent els descensos pel riu l'activitat més concorreguda.

També destaca l'afluència de visitants al castell i els seus museus en format lliure. Des de la reobertura al maig fins a agost es va rebre a 639 visitants (un 36% d'origen local i un 62% de la Comunitat).

Des del mes de juny, la Tourist Info de Riba-roja ha atés de manera presencial a 499 persones i s'han gestionat un total de 328 consultes no presencials. L'atenció telefònica ha augmentant un 20% en comparació amb el mateix període en 2019.

L'Ajuntament de Riba-roja ha decidit mantindre aquesta mateixa programació estival durant els mesos de setembre i octubre. “Amb aquesta mena de propostes, es reivindica la rellevància del turisme d'interior en aquestes circumstàncies excepcionals i la importància de municipis com Riba-roja a l'hora d'ajudar a recuperar el ritme del sector, complint en tot moment les mesures de seguretat dictades per l'ICTE i avalades pel Ministeri de Sanitat”, assegura la regidor de Turisme i Patrimoni, Esther Gómez Laredo.