Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els municipis de la Immediata reunits a Riba-roja buscaran finançament per a la posada en valor dels vestigis de la Guerra Civil

S’aproven per unanimitat els Estatuts que regiran la futura Associació a partir de la seua constitució a principis d’any.

'PATRIMONI I TURISME' 27 d'octubre de 2016


Els municipis d'El Puig, Náquera, Moncada, Rafelbunyol, Bétera, Paterna, San Antonio de Banagéber, L’Eliana, La Pobla de Vallbona, Llíria, Vilamarxant, València i Riba-roja, han aprovat per unanimitat els Estatuts que regiran l’Associació de Municipis de la Immediata, després de la tercera assemblea celebrada este matí en el Castell de Riba-roja.

L’Associació és un ens de participació dels Ajuntaments de municipis vinculats a la línia defensiva Puig-Els Carasols, a fi de promoure accions, mesures i programes d’actuació que perseguisquen l’estudi, protecció i rehabilitació de la línia Puig-Els Carasols, així com la coordinació intermunicipal de les activitats ecoturístiques, culturals, socials i educatives del patrimoni arqueològic i la recuperació de la memòria històrica de la Immediata.

Per a això, l’Associació desenvoluparà diverses activitats com la difusió del coneixement del seu valor històric entre els seus veïns, a través del seu gaudiment ecoturístic, es fomentarà com a recurs didàctic dins del marc de la denominada ‘Cultura de la Pau’ i es realitzaran campanyes, jornades i activitats de sensibilització en matèria de recuperació de la memòria històrica. Paral·lelament, es promourà la busca d’inversions econòmiques per a la gestió, conservació i millora de la Immediata.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat l’experiència de crear una Associació d’estes característiques com a ‘exemplar i única’ i ha manifestat la necessitat de contemplar la línia defensiva com un ‘tot’, catalogar-la i buscar línies de finançament per a la seua recuperació i conservació’

A l’inici de la jornada s’ha inaugurat l’exposició de fotografia ‘Línia de Defensa Immediata’ del fotògraf José Aleixandre, que mostra una selecció d’imatges sobre les restes oblidats i abandonats d’esta línia defensiva.

Les fotografies que José Aleixandre ens presenta són testimonis literals, en el sentit estricte, de les restes d’aquelles construccions militars defensives, les trinxeres, pertanyents al front valencià de la Guerra Civil.

Estes fotografies estan preses en la línia defensiva coneguda Línia Puig - Els Carasols , també anomenada Línia de Defensa Immediata de València situada a uns 12 quilòmetres de la capital, que es va construir com última defensa de la ciutat i com a protecció davant d’un possible replegament ordenat cap al Sud de les tropes de l’Exèrcit de Llevant. La línia comença en la platja d’El Puig i acaba en els Carasols a Riba-roja.

Després de l’assemblea celebrada hui, els municipis hauran de passar per ple els Estatuts per a la seua aprovació i a principis d’any es firmarà l’acta fundacional.