Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

III Gran Festa del Dux a Riba-roja de Túria

Una festa tematizada en la cultura i estil de vida dels visigots.

'FESTES, PATRIMINI I TURISME' 13 d'agost de 2019

(id: 9943)L'àrea de Turisme i Patrimoni de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, en el marc de les seues festes patronals, organitza per al cap de setmana del 6, 7 i 8 de setembre la III Gran Festa del Dux, un mercat ambientat en l'època visigoda.

Si hi ha alguna cosa que caracteritza a Riba-roja de Túria són els seus jaciments visigots. El més conegut d'ells, Pla de Nadal, és reconegut en tota Europa per la seua riquesa escultòric-arquitectònica. A més, se sap que el propietari d'aquesta magnífica vila palatina va ser el Dux Tebdemir, duc visigot que va habitar durant el segle VII aquestes terres.

El 6, 7 i 8 de setembre, els habitants de Riba-roja de Túria, en honor a aquest duc, celebren la III Gran Festa del Dux, un mercat ambientat en l'època visigoda. Al llarg dels carrers del barri antic se situarà el mercat visigot on trobarem tot tipus d'artesans que recrearan els oficis i professions més característics de l'època i podrem jugar en la ludoteca visigoda. També hi haurà espai per a la gastronomia, la falconeria i la música en viu. Podrem participar en tallers i sentir-nos uns autèntics artesans visigots. Enguany s'han inclòs nous tallers infantils sobre numismàtica, orfebreria i vestimenta; tallers molt interessants per a aprendre sobre la cultura visigoda. L'Associació d'Amics del Museu Militar de València estarà a càrrec de les rondes de soldats i les exhibicions de combat. I, per descomptat, comptarem amb la presència dels senyors de Pla de Nadal, Tebdemir i la seua esposa Teodora, els seus soldats i artesans.

En aquesta edició, la música visigoda torna el diumenge 8 de setembre a la Sala Noble del Castell. Músics joglars interpretaran un interessant repertori musical recuperat de l'època antiga. El Concert de Música Visigoda començarà a les 12.30 i l'entrada serà fins a completar l'aforament.

Enguany, la dansa també estarà present. El ballet de José Huertas presenta HISPÀNIA, dansa amb una visió visigoda. El dissabte 7 a les 13.00 hores en l'emblemàtic pati del Castell de Riba-roja. Aquesta companyia, resident en el municipi, mostra un extracte de dansa espanyola i música a través del llaüt i enclusa.

Durant els tres dies de mercat el Museu Visigot de Pla de Nadal (MUPLA) tindrà les seues portes obertes i podràs visitar el jaciment visigot de Pla de Nadal. Recorda que les places són limitades.

Així que ja saps, no tens excuses, el 6, 7 i 8 de setembre veuen a Riba-roja de Túria i converteix-te en visigod@.

Horari del mercat visigot:
Divendres 6 de 19.00 a 21.00 hores
Dissabte 7 d'11.00 a 14.30 i 17.00 a 21.00 hores
Diumenge 8 d'11.00 a 14.30 i 17.00 a 21.00 hores
Espais de restauració en el mercat fins a les 00.00 hores

DURANT TOT EL MERCAT
* Oficis visigots, artesania i ludoteca visigoda.
* Música  en viu al llarg del recorregut del mercat.
* Gastronomia visigoda a càrrec dels restaurants de *Riba-roja en el marc de les VIII Jornades Gastronòmiques.
* Cervesa artesanal.