Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria rebrà una subvenció europea per a la restauració de la torre àrab del segle XI

El programa operatiu FEDER destinarà al projecte municipal una ajuda econòmica de 289.000 euros.

'PATRIMONI I TURISME' 30 de maig de 2018

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria rebrà 289.000 euros per a finançar les obres de rehabilitació i millora d’una casa antiga situada en la Plaça de la Torre de Riba-roja que conté en el seu interior una torre àrab del segle XI, així com un refugi de la guerra civil situat en el seu interior.

Així ho ha anunciat este matí el director general d’Administració Local, Antoni Such, acompanyat per l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga. Such ha explicat els objectius del programa operatiu d’ajudes FEDER en les quals s’emmarca el projecte “Recuperació de la torre i muralla àrab i posada en valor del seu entorn”. Una iniciativa que es troba dins del programa d’EcoRiba que ha posat en marxa l’actual equip de govern -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- amb la finalitat de reactivar l’economia de la localitat a través de diverses accions mediambientals i patrimonials.

El projecte de restauració de l’immoble està valorat en un total de 700.000 euros, dels quals 289.000 euros seran finançats pels fons de la Unió Europea i la resta anirà a càrrec de les arques municipals.

El director general de l’Administració Local ha incidit en la necessitat de crear un espai obert al públic amb l’objectiu de dotar d’un major dinamisme econòmic al municipi que possibilite la rehabilitació de tots els elements patrimonials. “Volem posar en valor el patrimoni històric i artístic existent en tots els pobles de la Comunitat Valenciana. Creiem que la restauració de la torre àrab situada en la plaça de la Torre és un eix fonamental amb un gran atractiu econòmic i turístic que possibilitarà la visita d’un nombre més gran de turistes en el municipi de Riba-roja” ha expressat Antoni Such.

A causa del seu estat d’abandó i deixadesa en la major part de l’edifici, les males condicions i pel perill que suposava per als veïns del municipi, el passat any l’Ajuntament de Riba-roja va adquirir esta antiga torre musulmana situada en la zona de la muralla àrab per 92.000 euros amb l’objectiu d’utilitzar-ho com a atracció turística a causa de tota la història que s’amaga darrere. Per això, l’Ajuntament de Riba-roja pretén convertir-ho, a través d’esta subvenció, en un destí emblemàtic obert a tot el públic i en el que es permetran futures visites als antics refugis que durant la guerra civil espanyola es van utilitzar com a protecció i empar durant la batalla bèl·lica.

“La plaça de la Torre té un significat molt especial per a tots els veïns de Riba-roja. Fins ara, tots els alcaldes han intentat restaurar la torre. No obstant això, per circumstàncies no s’ha pogut aconseguir fins ara. Únicament faltava invertir en ella, restaurar-la i a partir d’ací posar-la en valor perquè la gent la visite”, ha expressat l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga

El recinte murallat de Riba-roja està considerat com Bé d’Interés Cultural (BIC) junt amb els jaciments visigots de Pla de Nadal i València la Vella. La casa adquirida per part de l’Ajuntament ocupa una superfície total de 345 metres quadrats de construcció formada  per dos plantes i adherida a la torre d’origen musulmà inclosa en l’antic recinte fortificat.