Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja es posiciona com una atractiva destinació turística per als creueristes de València

L'Ajuntament, en col·laboració amb el Port de València i la Diputació van organitzar un fam trip per a touroperadores

'PATRIMONI I TURISME' 1 de juliol de 2024

Riba-roja del Túria podria es convertir en breu en un atractiu i alternativa destinació per als creueristes que atraquen habitualment en el port de València. El passat 26 de juliol, el municipi va rebre la visita d'un grup de touroperadores especialitzats en creuers, amb l'objectiu d'explorar les potencialitats turístiques de Riba-roja i així oferir una alternativa als creueristes que fan escala en el port de València. 

Aquest Fam Trip es va realitzar en col·laboració amb la Diputació de Turisme i l'Autoritat Portuària de València, que van triar Riba-roja de Túria com un emplaçament idoni per a rebre la visita dels turistes i oferir-los una interessant proposta en la qual es combina la cultura, el patrimoni i la naturalesa. 

En aquests últims el turisme de creuers ha crescut exponencialment, i el Mediterrani s'ha convertit en una de les rutes més demandades pel turisme internacional. Segons les dades de l'Autoritat Portuària, en 2024 es registrarà un 2,4% més que l'any anterior, superant les 820.000 places i per a 2025, la previsió de creixement és del 9%.

El turisme de creuers que fa escala en el Port de València és una oportunitat per a diversificar, a través d'experiències i excursions úniques, el turisme dels municipis d'interior de la província, amb l'objectiu d'ampliar l'oferta turística que ofereix la destinació València per al creuerista amb experiències sostenibles anara de la ciutat de València i redistribuir així els fluxos turístics des de la ciutat cap a l'interior.

Els touroperadores que van visitar Riba-roja estan enfocats en un turisme de nivell mig-alt, i s'espera que els primers paquets turístics específics per a creueristes comencen a operar a partir del pròxim any. “A Riba-roja de Túria disposem d'un atractiu i complet producte turístic que abasta la cultura, la història, el patrimoni, la naturalesa i la rica gastronomia, tot el que un visitant pot esperar d'una experiència turística”, subratlla l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga.

Durant la visita, els touroperadores van participar en diverses activitats per a conéixer les experiències turístiques que pot oferir la destinació, des de l'àmbit cultural i el de turisme actiu. El matí va començar amb una visita teatralitzada al jaciment de Pla de Nadal, on van ser rebuts pels senyors de la Vila, Teodora i Tebdemir, els qui acompanyats de l'orfebre els van mostrar la gastronomia típica de l'època mitjançant un taller de tapes visigodes, a càrrec d'un restaurant local. A continuació, es van desplaçar al Parc Natural del Túria per a realitzar una ruta de marxa nòrdica per la ribera del Túria i un descens en caiac pel riu.  Aquest Fam trip va ser possible gràcies a la col·laboració de les empreses turístiques i restauradors que operen en el municipi juntament amb la Tourist Info de Riba-roja de Túria. “En aquests últims anys, les empreses locals han realitzat un important esforç per #adaptar a la demanda turística i oferir experiències i producte de qualitat, la qual cosa ha permés posicionar-nos com a destinació turística d'interior”, matisa l'alcalde.

Després de la visita, els touroperadores van manifestar la seua satisfacció i van coincidir a situar a Riba-roja com una alternativa viable i atractiva per als creueristes. Per la seua part el representant de l'Autoritat Portuària de València que va acompanyar als touroperadores va manifestar un gran interés a buscar alternatives com aquesta, davant les reticències de l'Ajuntament de València respecte a l'arribada de grans creuers que només romanen unes hores en el port, contribuint al col·lapse de la ciutat.