Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Un Pla Director establirà les línies d'acció de l'Associació de Municipis Vinculats a la Immediata

El regidor de Llíria i diputat, Paco García firma a Rafelbunyol la seua adhesió a l'associació.

'PATRIMONI I TURISME' 4 de juny de 2018

Amb la necessitat d'establir un pla de treball conjunt dels 12 municipis que formen la línia defensiva de la Immediata a través d'un Pla Director, es va celebrar la III Assemblea de l'Associació de Municipis vinculats a la Immediata. Este document pretén posar en valor, des d'una visió homogènia, tots els vestigis existents en la línia de la reraguarda construïda durant la Guerra Civil espanyola per a l'ús de tropes republicanes l'any 1938.

Encara que no va ser utilitzada, la línia defensiva va deixar en el territori valencià un conjunt d'elements format per trinxeres, búnquers, nius de metralladores, túnels, refugis, magatzem, galeries per tiradors, llocs de comandament, etc.

La III Assemblea celebrada a Rabelbunyol, sota la presidència d'honor de l'alcalde del municipi, Francisco López, va comptar amb la participació de representants dels municipis d'El Puig, Bétera, Vilamarxant, Moncada, Llíria, la Coordinadora en defensa de la Boscos de les Túria i el fotògraf i investigador, José Aleixandre, així com les Comcomunitats de L´Horta Nord i Camp de Túria, que s'incorporen com a òrgans d'assesorament de l'Associació.

"El nostre objectiu és establir des d'una visió conjunta, una línia homogènia de treball a través d'un pla director que ens permeta mantenir i preservar estos vestigis,", va dir l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga. Al mateix temps, va matisar "volem que la Immediata es convertixca en un element de turisme cultural i natural que unixca dos parcs naturals, el Parc Natural del Túria i la calderona."

Durant la reunió, la regidora de Rafelbunyol, Alicia Piquer va informar als membres de la reunió celebrada la setmana passada amb el delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig, a qui se li va traslladar la necessitat de buscar fórmules de finançament a Europa. No obstant això, Raga elevar la proposta de translladar als diferents grups parlamentaris l'interès per posar en valor la línia i de no haver-hi vies de finançament directes plantejar l'obertura de noves línies d'ajudes.

L'Assemblea va acordar convocar immediatament la Comissió de Treball, que marcarà les pautes de treball a seguir des de la perspectiva tècnica.

Després de la reunió, la regidora de Rafaelbunyol, Alicia Piquer va aprofitar per convidar els municipis assistents a la inauguració de l'exposició de fotografia de Jose Aleixandre "La línia immediata a Rafelbunyol" que tindrà lloc el 7 de juny a les 19:00 hores. L'exposició s'exposaran fins al 24 de juny a la Casa de Cultura de Rafelbunyol.