Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja, orgullosa i diversa

El consistori ha celebrat el Dia de l'Orgull en la Plaça de l'Ajuntament i està elaborant el seu primer Pla Municipal LGTBI que pretén millorar la qualitat de vida de les persones LGTBI del municipi.

'FOMENT DE LA IGUALTAT' 28 de juny de 2023

Sota el lema “Riba-roja, orgullosa i diversa” L'Ajuntament de Riba-roja ha celebrat hui 28 de juny, el Dia de l'Orgull. Aquest matí la regidor d'Igualtat, Raquel Pamblanco ha llegit un Manifest Institucional a les portes del consistori i durant el matí s'ha instal·lat en la Plaça de l'Ajuntament un punt Arcoiris d'assessorament i acompanyament al col·lectiu LGTBI. A més durant aquesta última setmana s'han pogut veure il·luminats amb la bandera LGTBI el recentment renovat edifici municipal “Territori Jove” i les rotondes d'accés al municipi.

L'Ajuntament de Riba-roja manifesta una vegada més el seu compromís amb els drets i el benestar del col·lectiu LGTBI. I no es tracta només d'un eslògan, ja que el consistori treballa actualment en la redacció del seu primer Pla Local LGTBI, que es portarà a Ple en pròximes dates. Aquest primer Pla Municipal LGTBI constitueix un important avanç en la defensa dels drets i les llibertats de les persones LGTBI, així com una actualització i avanç en les polítiques d'igualtat, educació, inclusió i la diversitat en tots els seus vessants.

El document es constitueix com un punt crucial en la millora de la qualitat de vida de les persones LGTBI del municipi i s'utilitzarà com a referència d'actuació pràctica sobre les necessitats específiques del col·lectiu. En la primera fase d'elaboració del diagnòstic, es va dur a terme un estudi tant quantitatiu com qualitatiu, que ha permés visibilitzar la situació actual i les necessitat del col·lectiu LGTBI en la població, responent a les qüestions que afecten la vida diària d'aquestes persones. A través d'aquesta metodologia, s'ha pogut confeccionar aquest I Pla Municipal, que proposa mesures concretes en la línia de respondre a aquestes necessitats i sensibilitzar a la població de Riba-roja de Túria per a la normalització i atenció a la diversitat afectiu-sexual i de gènere.

“Una Riba-roja orgullosa i diversa es construeix cap avant i sense reculades. Hui gaudim d'una societat inclusiva i integrada, però aquesta pot estar en perill, si no es continua respectant els drets de les persones. La nostra missió com a govern i a través de la regidoria d'Igualtat, és clara, que aquests avanços que tant ens ha costat arribar, siguen protegits amb plans i ordenances, perquè la nostra societat continue sent igualitària, inclusiva i integradora.” - assenyala la regidor d'Igualtat, Raquel Pamblanco.

Des del municipi, a través de l'àrea d'Igualtat es treballa en campanyes anuals, amb diferents accions durant tot l'any. Dues jornades amb punts Arc de Sant Martí en el Mercat Municipal i el mercat ambulant van donar visibilitat a la commemoració el passat 17 de maig del Dia Internacional contra l'Homofòbia, Bifòbia i Transfòbia. En Riba-roja pots trobar en diversos edificis municipals “Roll Ups” on “l'homofòbia també es mesura” i a més, acaba de finalitzar el curs gratuït amb formació de 30 hores