Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja aposta pel seu programa intergeneracional per a afavorir la interacció positiva entre joves i majors del municipi

Les activitats abasten una àmplia gamma d'interessos i habilitats, des de tallers artístics fins a caminades compartides.

'ACCIÓ SOCIAL I POLÍTIQUES INCLUSIVES' 24 d'abril de 2024

En el marc del seu compromís amb la inclusió social i el benestar dels seus ciutadans, l'Ajuntament de Riba-roja organitza el programa intergeneracional, una iniciativa que fomenta la interacció positiva entre diferents generacions, enriquint així la vida de tots els participants. El programa intergeneracional, concebut des del consistori a través de l'àrea d'Acció Social i Polítiques Inclusives, té com a objectiu primordial promoure la interacció entre generacions diferents, però sense vincles familiars, amb el propòsit de generar un entorn en el qual tots els participants puguen créixer i aprendre mútuament.

Les activitats dissenyades dins d'este programa abasten una àmplia gamma d'interessos i habilitats, des de tallers artístics fins a caminades compartides, sempre buscant enfortir els llaços intergeneracionals i promoure l'aprenentatge i l'enteniment mutu. El programa es va iniciar per Nadal, quan es van dur a terme diverses activitats com a tallers d'adorns nadalencs i activitats creatives entre avis i nets.

Este compromís amb la diversitat d'activitats continua l'any en curs. Durant la Pasqua, es van organitzar tallers de cometes i adorns florals, i a l'abril, s'han impartit tallers sobre educació socioambiental i memòria per a persones majors, així com activitats lúdiques tradicionals per a persones majors i joves amb diversitat funcional al maig. “Anem a caminar” que es va realitzar els divendres de febrer es reprendrà al maig, es tracta de caminades intergeneracionals entre persones majors i alumnes de secundària.

“Investigacions en l'àmbit dels programes intergeneracionals han demostrat l'impacte profundament positiu que estes relacions tenen en tots els involucrats. Des de l'augment del benestar psicològic, físic i social de les persones majors fins al canvi de percepcions dels joves sobre els adults majors, amb el programa busquem collir una sèrie de beneficis tangibles i emocionals per als nostres majors i joves” – apunta el regidor de Majors i Joventut, David Barbancho.

L'Ajuntament de Riba-roja reafirma el seu compromís amb la creació d'espais inclusius i solidaris, on la interacció entre generacions no sols enriquix les vides individuals, sinó que també enfortix el teixit social en el seu conjunt. Este programa intergeneracional treballa en favor del compromís continu amb el benestar i la connexió de tots els ciutadans de Riba-roja. Tota la informació sobre el programa intergeneracional pot ser consultada a través de l'Oficina d'Acció Social, situada en La Botaia.