Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja arranca el compromís del govern de reforçar la seguretat en el municipi

En breu es convocarà la taula multidisciplinària en matèria de violència de gènere per a millorar l'atenció integral de les víctimes i fomentar accions de prevenció i/o sensibilització de la població en general.

'SEGURETAT CIUTADANA' 16 de maig de 2024

El Castell de Riba-roja ha acollit este matí la celebració de la Junta Local de Seguretat de Riba-roja de Túria, presidida per l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i a la qual ha assistit el subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Rodríguez.

Esta trobada, que ha servit per a fidelitzar la col·laboració entre les autoritats locals i estatals en favor de la seguretat ciutadana, ha comptat amb la participació de la responsable de la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona de la Delegació del Govern, diferents comandaments de Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i Policia Local així com representants del govern local.

La Junta Local de Seguretat, primera d'esta legislatura, ha sigut una oportunitat per a exposar un balanç sobre la seguretat en el municipi, així com per a presentar plans en curs i accions futures i on el municipi ha pogut traslladar les peticions i necessitats a l'òrgan nacional. En l'acte s'ha posat de manifest per totes les parts, el compromís de continuar coordinant esforços i buscar sinergies per a millorar en matèria de seguretat.

Esta coordinació cobrarà especial importància en la prevenció d'incendis forestals per part de totes les entitats, destacant la implementació de mitjans tècnics avançats, com a drons i càmeres de vigilància al Parc Natural, així com l'ús de material tecnològic especialitzat per a la vigilància, mostrant un ferm compromís amb la modernització i eficiència en la protecció ciutadana.

Durant la sessió s'han abordat diversos punts clau en relació a la seguretat com l'anàlisi i estudi de les dades de delinqüència en el municipi, ja siga els relatius a robatoris, tant en zona urbana com àrees industrials i agrícoles, així com en els habitatges, als delictes informàtics, relacionats amb la ciberseguretat entre altres. En este sentit s'ha informat del programa ‘Tu Ayuda en Ciberseguridad’, un servici nacional, gratuït i confidencial que INCIBE posa a la disposició dels ciutadans (usuaris d'Internet en general); empreses i professionals que utilitzen internet i les noves tecnologies en l'acompliment de la seua activitat, amb l'objectiu d'ajudar-los a resoldre els problemes que en este àmbit puguen sorgir en el seu dia a dia.

Un altre dels punts tractats ha sigut una anàlisi de la situació de la violència de gènere en el municipi, quant a recursos i dones afectades, així com l'exposició de plans actius i accions que es duen a terme en el municipi. En esta línia s'ha plantejat la convocatòria de la taula multidisciplinària en matèria de violència de gènere, en la qual s'analitzaran les possibles àrees de millora a l'objecte, no sols d'aconseguir l'atenció integral de les víctimes residents en el municipi, sinó també de fomentar accions de prevenció i/o sensibilització de la població en general.

També s'ha abordat l'aprovació del nou Protocol d'Actuació del Servici ATENPRO, per part del Ministeri d'Igualtat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), en el qual s'establix que el servici amplia el seu àmbit operatiu per a atendre les víctimes de totes les formes de violència contra les dones, en compliment de les disposicions normatives nacionals i internacionals en vigor a Espanya.

Respecte als dispositius especials de preparació per a les Festes Patronals de la Verge del Rosari, popularment coneguda com Fadrins en el qual es congreguen milers de joves en ambient festiu, s'ha assenyalat prioritària la coordinació entre els diferents ens per a garantir el bon desenvolupament d'estes.

Per a finalitzar s'ha deixat palés la intenció d'ampliar acords establits en el conveni vigent de seguretat ciutadana entre la Policia Local i la Guàrdia Civil, relatius a l'intercanvi d'informació en l'àmbit de Seguretat Ciutadana.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha agraït “la indiscutible disposició dels cossos i forces de seguretat de l'Estat en la col·laboració permanent amb la Policia Local de Riba-roja, així com la possible implementació de nous recursos humans i tècnics per a incrementar la seguretat en el nostre municipi”.