Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja celebra este diumenge el Dia del Poble Gitano al Parc Municipal Maldonado

Ball, música en directe i animació infantil centraran el programa d'activitats que culminaran amb una paella per a tots els assistents.

'ACCIÓ SOCIAL I POLÍTIQUES INCLUSIVES' 10 d'abril de 2024

El Parc Municipal Maldonado acull este diumenge 17 d'abril la celebració del Dia del Poble Gitano, que com cada any es commemora cada 8 d'abril en record del Primer Congrés Mundial romaní/gitano celebrat a Londres el 8 d'abril de 1971, en el qual es va instituir la bandera i l'himne gitano, que simbolitzen el llarg camí que van haver d'emprendre els gitanos des de l'Índia, en l'època de la invasió islàmica a partir del segle IX

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria se suma, un any més, a esta commemoració amb una sèrie d'activitats que pretenen donar suport a esta jornada, en la qual el col·lectiu resident en Riba-roja mostrarà l'orgull de ser gitanos i gitanes, i reivindicar el dret al reconeixement a la justícia, la igualtat i el respecte, així com el reconeixement a la contribució que la seua cultura i història han aportat al món.

Durant dècades, els gitanos i gitanes han tractat de mantindre la seua identitat i tradicions, malgrat els estigmes que al llarg de la història han anat adherits al poble gitano. Des de l'Ajuntament de Riba-roja, a través de l'àrea de Polítiques Inclusives i Drets Socials s'està treballant per la integració i la inclusió de totes les cultures que conviuen en el municipi, amb l'objectiu de visibilitzar la seua cultura i arrels com a part activa del municipi. Amb este acte es completa el treball de consciència social i responsabilitat comunitària que, de manera permanent, realitza el consistori.

La celebració començarà a les 11.30 hores amb activitats per als més xicotets i xicotetes. Un dels atractius serà un photocall que s'instal·larà en el recinte, per a poder realitzar-se fotos de manera gratuïta. A esta mateixa hora, el grup ‘Los Cariños’ i al cantaor de flamenc, Antonio Amador Tonetti, actuaran en l'escenari central.

El ball i música de la mà del grup ‘Son de Timba’ sonarà a partir de les 12.30 hores. En finalitzar tots els assistents podran gaudir d'un plat de paella i una beguda, per gentilesa de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat el treball realitzat des de l'Ajuntament en favor de ‘estrényer llaços entre cultures i posar en valor la diversitat cultural existent en el nostre municipi. Continuarem advocant per la integració i la igualtat d'oportunitats per a tots els veïns i veïnes, siga com siga la seua ètnia o procedència’.