Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja celebra la seua setena edició del dia de la Policia Local amb 54 reconeixements per serveis i actuacions excepcionals realitzades durant este any

És un dels municipis amb més policies per habitants de tota la Comunitat Valenciana.

'SEGURETAT CIUTADANA' 4 de desembre de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha celebrat este cap de setmana la seua setena edició del ‘Dia de la Policia Local’ en la qual ha entregat cinquanta-quatre reconeixements de diversa índole a agents de la policia local i altres cossos de seguretat per serveis o actuacions excepcionals realitzats al llarg del 2023.

L'acte s'ha dut a terme comptant entre les seues files el major nombre d'efectius d'agents locals que ha tingut mai Riba-roja amb 67 places, convertint-se així en un dels municipis amb més agents per habitant de tota la Comunitat Valenciana “per a cobrir de manera eficient la seguretat dels 25 mil habitants de les nostres urbanitzacions i nucli urbà” segons ha explicat el seu alcalde Robert Raga.

Durant l'acte Raga ha insistit en el compromís del seu govern local per a continuar oferint “mitjans, unitats i millores laborals” als agents locals que han vist en estos últims anys una renovació de la seua flota de vehicles, augment de formació i especialització i millores salarials, a més de la incorporació de noves tecnologies com pot ser el centre de videocontrol o la unitat de drons.

L'alcalde ha felicitat tots els condecorats i ha ressaltat a més la labor de la Guàrdia Civil que ha titllat de “cos professional el treball del qual en el municipi i col·laboració amb la policia local és irreprotxable i desitgem continuar fomentant”. També s'ha dirigits a civils i membres de Protecció civil “amb els quals sempre podem comptar per a ajudar de manera desinteressada en Riba-roja”, així com al cos de bombers.

Durant l'acte en el qual eren presents prop de mig miler de persones, a més de la Corporació municipal, associacions, unitats de la Guàrdia Civil de Lliria i representació de la policia local de Paterna, San Antonio de Benagéber i la Pobla de Vallbona, la regidora d'Emergències i Seguretat, Raquel Pamblanco, ha definit la policia local de Riba-roja com un equip “professional, pròxim i igualitari” a més de “implicat amb la comunitat i amb una especialització cada vegada major”.

En l'acte el cap de la policia local, Fernando Tejera ha oferit les dades d'intervencions amb 567 actuacions de tipus sanitàries i assistencials, 830 serveis de proximitat, 244 inspeccions en establiments, 43 actuacions per la unitat de Violència de gènere o les 3.000 accions diàries de regulació de trànsit o eixides escolars. Durant l'esdeveniment s'ha reconegut amb la Creu Blava a la unitat canina de Riba-roja, els cans de la qual intervenen sovint en accions de control, intervencions preventives o xarrades amb escolars, a més d'exhibicions de gossos policia en la qual han obtinguts premis. Així se li ha entregat també la creu al ca Buda per ser guardonat en el subcampionat d'Europa en la IX edició dels Jocs de Policies i Bombers, celebrat a Torrevieja el mes d'octubre passat.

Reconeixements i felicitacions

Durant l'acte s'ha entregat diversos guardons a agents i civils per la seua actuació de salvament esdevinguda el passat estiu en la qual van aconseguir salvar a un jove d'ofegar-se al parc fluvial en quedar-se atrapat en el corrent durant una activitat escolar.

També s'ha viscut moments emotius en reconéixer la trajectòria professional de l'agent María de l'Esperança Gadea Guardiola qui ha sigut pionera en l'ingrés de dones en la policia local del municipi en 1987 i qui s'ha jubilat el mes de juny passat. Igual d'emotiu ha sigut el reconeixement a la tècnica d'Igualtat Verónica Blanco per la seua labor al capdavant del foment d'igualtat i la seua estreta col·laboració amb la policia local. De la mateixa manera s'ha reconegut la labor de la unitat de menors i la seua continua col·laboració en centres educatius per a oferir formació i prevenció, a l'oficial Sandra Gabaldón i l'agent Jorge Serra, els qui han comptabilitzat més de 500 alumnes formats al llarg del 2023.

L'acte ha comptat amb un reconeixement a l'anterior alcalde de l'Eliana, Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències i Director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel Batalla i a l'anterior regidor de seguretat del municipi pel seu compromís amb la modernització del cos, José Luis López Galdón.

També s'ha reconegut a agents de la Companyia de Llíria de la Guàrdia Civil i a membres del cos de bombers, a més de tècnics i membres de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria.

Durant l'esdeveniment s'ha projecte a més el tràiler d'un documental que la televisió local ha elaborat durant mesos i en el qual es fa un seguiment de les unitats de policia local amb la finalitat de divulgar a la ciutadania el seu funcionament i conéixer més en profunditat la intensa labor que realitzen a més dels operatius que tenen. El documental, ‘Patrulla en acció’, s'estrenarà en la televisió local i xarxes oficials el pròxim 12 de desembre.