Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja concedeix ajudes de fins a 1.200 euros per la instal·lació d'energia solar fotovoltaica en els habitatges o edificis

L'ajuntament destina un total de 65.000 euros per a incentivar el foment de les energies netes en habitatges i edificis del municipi.

'MEDI AMBIENT' 28 de juliol de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria subvencionarà amb fins a 1.200 euros la instal·lació de plaques d'energia solar fotovoltaica per a autoconsum en els habitatges particulars i en els edificis de les comunitats de veïns. Aquesta mesura implantada per l'equip de govern local per a enguany compta amb un pressupost econòmic fixat en un total de 65.000 euros.

Aquestes ajudes es concediran a aquelles persones físiques, habitatges i edificis de Riba-roja de Túria que aporten el corresponent volant d'empadronament o les factures justificatives d'un consum elèctric superior als 2.500 kw en l'última anualitat.

Els immobles o els habitatges que opten a la concessió de les ajudes contingudes en aquesta convocatòria hauran d'estar habitats, obligatòriament, i estar situats en el terme municipal de Riba-roja de Túria. D'aquesta manera, es pretén que la convocatòria d'aquestes ajudes supose el major impacte possible sobre la reducció de les emissions de diòxid de carboni (CO₂).

Aquesta iniciativa municipal està contemplada en el Pla Estratègic de la localitat, que busca facilitar l'accés a la tecnologia fotovoltaica als residents del municipi. Mitjançant aquesta resolució, s'espera incentivar la instal·lació de panells solars i així aprofitar el potencial energètic que ens brinda el sol, al mateix temps que es promou l'estalvi energètic i la sostenibilitat.

La quantitat a subvencionar en aquesta convocatòria és la corresponent a 400 euros per kW instal·lat en l'habitatge o en l'edifici amb un límit de fins a 3 kW, de manera que la quantitat màxima subvencionable en cada sol·licitud serà de 1.200 euros en total. El beneficiari podrà renunciar a la quantitat subvencionable en un termini màxim de deu dies hàbils.

L'Ajuntament de Riba-roja realitzarà un seguiment de l'impacte que en matèria de reduccions en les emissions de CO₂ puga haver tingut la present convocatòria de subvencions, les sol·licituds efectuades hauran d'incloure una simulació de les dades energètiques de la instal·lació projectada. La referida simulació haurà d'incloure, com a mínim, els kW a instal·lar, la dada estimada de kg de CO₂ estalviats per anualitat i els kWh anuals d'energía produïda per la instal·lació.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, afirma "el nostre municipi s'enorgulleix de fer aquest pas, un any més, cap a un ús més responsable de l'energia. Amb aquesta iniciativa, busquem no sols fomentar l'ús d'energies netes, sinó animar als nostres veïns i veïnes al fet que siguen partícips d'aquest canvi cap a un model energètic més sostenible”.

El termini de sol·licitud d'ajudes finalitza el 13 d'agost (consultar bases en la www.ribarroja.es)