Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja concedirà 800 euros als nous autònoms i empresaris per a millorar la formació i l'assessorament

El ple aposta per fomentar l'associacionisme empresarial.

'FOMENT ECONÒMIC I COMERÇ' 7 d'octubre de 2020

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una ajuda de 800 euros als nous autònoms i empresaris de la localitat per a millorar la formació i l'assessorament, així com el foment de l'associacionisme empresarial. La proposta està continguda en una moció de Ciutadans que ha sigut aprovada pel PSPV, el Partit Popular i Vox mentre que Compromís i l’Esquerra s'han abstingut i, finalment, Podemos Riba-roja Pot ha votat en contra.

La moció confirmada pel ple de Riba-roja de Túria preveu que aquests 800 euros per beneficiari es podran destinar per a sufragar les despeses de formació per a augmentar el coneixement de l'emprenedor tant del seu sector com del mercat i l'ús de les noves tecnologies. Un altre de les destinacions d'aquestes ajudes municipals servirà per a sufragar les quotes de les diferents associacions empresarials de les quals puga formar part l'emprenedor beneficiari.

Finalment, també es podran destinar els 800 euros per a compensar a l'emprenedor de les despeses en què incórrega per la preparació i elaboració d'un pla de viabilitat del futur negoci realitzat per professionals. En aquesta partida també s'inclouran aquelles despeses derivades dels serveis professionals independents que realitzen el seguiment i l'assessorament fiscal i tributari de l'activitat.

La moció obligarà al fet que en aquest últim cas els beneficiaris de la subvenció recórreguen a gestories i assessories de Riba-roja de Túria per a dur a terme els treballs d'assessorament fiscal i tributari de l'activitat ressenyada. En tots aquests casos, les ajudes que concedirà l'ajuntament haurà de ser convenientment justificada sobre les despeses que s'han emportat, finalment, a cap. L'ajuda serà d'un sol pagament de 800 euros que es destinen per als casos previstos en la proposta.

La moció justifica el contingut de la mateixa en recordar que actualment el 99’88% de les empreses espanyoles són pimes –segons el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, de les quals el 95’4% de les empreses tenen menys de 9 empleats mentre que un 55’3% dels autònoms no tenen empleats, per aquest motiu aquest segment de l'economia suposa un conjunt notable sobre el total.

A més, es recorda que, segons dades de l'Eurostat, el 47% dels emprenedors autònoms sense empleats que posen un projecte en marxa “fracassa als tres anys, un percentatge que ascendeix al 62% als cinc anys”. Per tant, i segons la proposta aprovada pel ple de Riba-roja de Túria “els factors d'índole econòmica i financera condicionen la superviviència empresarial”.

La moció indaga en els factors que porten al fracàs de les empreses com la falta d'un pla de viabilitat del negoci, la falta d'experiència en el sector, no estar ben assessorat, la falta de formació i fins i tot, segons els estudis, estar massa sol en el desenvolupament i execució dels treballs o tasques encomanades.

A tenor que la promoció d'esperit empresarial és un instrument per al municipi de Riba-roja de Túria “la promoció empresarial és un eix fonamental en el qual l'ajuntament deu i pot contribuir a la creació, consolidació i millora dels emprenedors i un suport al desenvolupament professional i una aposta clara i decidida per les mesures concretes, reals i possibles”.

El govern de Riba-roja de Túria té actualment tres línies d'ajudes per als autònoms i emprenedors de la localitat afectats per la Covid-19. El programa Ribactiva Impulsa’t enfocat a aquelles activitats tancades per llei amb una ajuda de 2.000 euros. El programa Ribactiva Consolida’t per a aquells que van veure minorats els seus ingressos en un 50%, per als quals es preveuen ajudes d'entre 500 i 800 euros.

Finalment, el programa Ribactiva Emprén se centrarà en els autònoms i professionals del comerç minorista que hagen iniciat la seua activitat des de l'1 de gener i al 31 d'octubre d'aquest any 2020 amb ajudes directes d'altres 1.000 euros.

Salva Ferrer, portaveu de Ciutadans considera necessari "secundar des de l'Ajuntament en l'assessorament, la formació i l'associacionisme, a tots aquells emprenedors que inicien una nova idea de negoci. Es tracta d'un incentiu per a salvar les dificultats dels dos primers anys i aconseguir així un creixement del nombre d'emprenedors com a generador de riquesa local"