Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja constitueix els seus Consells Sectorials per als pròxims quatre anys

Coincidint amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància i l'Adolescència, s'ha constituït el primer Consell de la Infància i l'Adolescència del curs 2023-24.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 21 de novembre de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja, a través de la regidoria de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana, ha iniciat la constitució dels seus Consells Sectorials per als pròxims quatre anys. Estos òrgans de participació ciutadana, tenen com a finalitat facilitar la participació de la ciutadania i canalitzar la informació de les associacions en els assumptes municipals. Es tracta de 14 Consells Sectorials, dividits per àrees. La seua funció és la de consultar, informar i assessorar en l'àmbit municipal. En ells prenen part la ciutadania i diferents agents implicats en els assumptes de cada espai sectorial de participació.

Ahir, 20 de novembre coincidint amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància i l'Adolescència recollits a la Convenció sobre els drets dels xiquets i xiquetes del 20 de novembre de 1989, es va celebrar el primer Consell de la Infància i l'Adolescència del curs 2023-24. En ell, representants dels centres educatius i conservatoris del municipi, van prendre protagonisme i van traslladar les seues inquietuds i propostes relacionades amb els drets dels xiquets i xiquetes, com la conscienciació sobre la discriminació, el dret a poder expressar les seues opinions i especialment poder manifestar-se quan no estan d'acord davant una situació. Per al següent Consell se'ls va convidar a reflexionar sobre propostes que vulguen traslladar en relació al model de poble que desitgen per a Riba-roja.

La constitució dels Consells segueix hui 21 de novembre amb el Consell Sectorial de Salut Pública i Alertes Sanitàries, en el qual està previst que es tracte la situació projecte nou Centre de Salut i pròximes actuacions en matèria de salut, entre altres temes.

El calendari de constitució dels consells seguirà els pròxims dies en les següents dates: El Consell d'Igualtat i el Consell d'Esports se celebraran el 22 de novembre en el Saló de Plens de l'Ajuntament a les 17.30 i a les 19.00 hores, respectivament. El Consell de Cultura serà el 27 de novembre a les 18.00 hores en el Saló de Plens i el Consell de Joventut el mateix dia a les 19.00 hores en Territori Jove. El Consell de Festes i Tradicions està previst el 28 de novembre a les 19.00 hores en Territori Jove. El 29 de novembre es constituiran el Consell de Turisme a les 8.30 hores al Castell i el Consell de Medi Ambient, Mobilitat, Canvi Climàtic, Desenvolupament Sostenible i Rural a les 19.00 hores en el Saló de Plens. També el 29 de novembre serà el Consell de Majors, Inclusió Drets Socials a les 17.30 hores en la Botaia i el Consell Econòmic i Social a les 18.30 hores en l'ADL.

Com a novetat d'esta legislatura, es constituirà el Consell Agenda 2030 l'11 de desembre 18.30 Saló de Plens. Els membres dels Consells Sectorials, associacions, polítics i càrrecs electes, van poder rebre formació sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i L'Agenda 2030 en les Jornades de Dinamització celebrades el juliol passat, amb l'objectiu d'establir  un marc basat en els ODS, per a la planificació del desenvolupament sostenible de Riba-roja.

Tancarà les constitucions el Consell General de PC, "Consell de Poble" previst per al 13 de desembre a les 18.30 en el Saló de Ple. Este últim òrgan es constituirà amb l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga com a president i el formaran representants de tots els consells anteriors amb l'objectiu de traslladar les conclusions i propostes d'estos.

“Estos dies estem duent a terme la constitució dels Consells Sectorials, és clau perquè l'opinió de tota la ciutadania es puga traslladar als òrgans decisoris del consistori i es tinga en compte per a definir les nostres polítiques municipals. L'objectiu és que totes les associacions o entitats ciutadanes que estiguen interessades en els diferents sectors puguen participar en estos Consells. Traslladant les seues necessitats, aportant les seues idees i així construir entre tots un municipi participat en el qual volem viure. ”- apunta la regidora de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana, Esther Gómez.

Estos òrgans de participació busquen la implicació de la ciutadania, si algun veí o veïna està interessada a donar la seua opinió en algun d'ells, pot fer-ho prèvia sol·licitud 48 hores abans de la seua celebració, mitjançant instància en el Registre d'Entrada.​