Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja convoca el IV Certamen Literari LiteraTúria

El termini de presentació d'obres finalitza el 30 de setembre.

'CULTURA' 1 de setembre de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la regidoria de Cultura, ha convocat la quarta edició del Concurs literari de narrativa i poesia LiteraTúria. Aquest projecte cultural, iniciat fa quatre anys amb l'objectiu d'impulsar la literatura i incentivar la creativitat literària en Riba-roja, va incloure l'any passat la modalitat de contes infantils en valencià.

La convocatòria consta de diverses fases. La primera d'aquestes s'inicia aquest 1 de setembre amb l'obertura del termini de presentació d'obres i es prolongarà fins al pròxim 30 de setembre. La segona fase serà la valoració pel jurat i es realitzarà de l'1 d'octubre al 17 de novembre de 2023 i la tercera i última, serà el veredicte del jurat i el lliurament de Premis, s'efectuarà en un acte públic el dia 25 de novembre de 2023.

Per a participar, els aspirants (només persones físiques) hauran de complir els requisits d'edat que figuren en les bases i presentar-se a qualsevol de les tres modalitats de participació. En poesia, s'estableixen les categories Juvenil (de 14 a 18 anys, nascuts entre 2005 i 2009) i Adults (a partir de 19 anys o més 2004 o anteriors). Per a aquesta categoria els versos hauran de tindre una extensió d'entre 50 i 80 versos.

Per a relat, les categories seran Juvenil (de 14 a 18 anys, nascuts entre 2005 i 2009) i Adults (a partir 19 anys o més 2004 o anteriors. Les persones participants hauran de redactar un text amb un mínim de 4 fulles i un màxim de 8.

Respecte a la categoria de contes infantils en valencià, podran optar els majors de 18 anys (nascuts en 2005 o anteriors), que presentaran un un mínim de 4 fulles i un màxim de 8).

Les obres de la modalitat de poesia i relat podran estar escrites en qualsevol de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana (valencià o castellà), però els contes infantils hauran d'estar escrits en llengua valenciana. Les obres presentades en qualsevol modalitat i categoria seran originals i inèdites, de tema lliure, i no hauran sigut premiades o seleccionades en cap altre certamen.

Cada autor o autora només podrà presentar un treball per categoria i modalitat, no s'admetran treballs col·lectius i només podran participar en una de les tres modalitats. Els participants menors d'edat hauran de presentar juntament amb la sol·licitud l'imprés d'autorització de pares/mares i/o tutors.

A més, les persones participants no podran estar incursos en cap dels supòsits regulats en l'article 13 de Llei General de subvencions. S'acreditarà mitjançant declaració responsable inclosa en el formulari de sol·licitud de participació.

Respecte als premis, el jurat seleccionarà com a finalistes del concurs fins a tres treballs per cada categoria proposant un únic guanyador i dos finalistes per a cadascuna d'elles. Així es contempla un primer premi per a cada modalitat dotat amb 250 euros per al participant juvenil i amb 450 euros per a l'adult. Els dos finalistes de cada modalitat guanyaran un lot de llibres d'escriptors de la localitat valorat en 60 euros.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat la ‘gran capacitat de convocatòria que està adquirint el certamen al qual cada any concorren escriptors i escriptores de diversos països del món i -ha matisat – és un projecte cultural molt interessant en el qual apostem fa ja quatre anys com un fòrum de creativitat i arts literàries’.