Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria, inclosa en el Pla de Mobilitat ciclopeatonal de la Diputació

Compta amb 97 actuacions, 132 quilòmetres de vies i més de 36 milions d'inversió.

'VIA PÚBLICA' 8 de juny de 2017

La Diputació de València ha presentat el Pla de Mobilitat ciclopeatonal, un dels projectes més ambiciosos amb una inversió prevista de 36,6 milions d'euros i 97 actuacions en totes les comarques, amb l'objectiu de millorar la seguretat de vianants i ciclistes al marc de la mobilitat sostenible. Per al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, "aquest és un pla ambiciós que fuig del curt termini polític i traça un mapa d'actuacions en 14 comarques, per tal de connectar nuclis urbans propers, municipis amb polígons, estacions i urbanitzacions o vies de la Diputació amb xarxes bicicletes i de vianants d'altres administracions".

El pla amb 22 actuacions executades o en marxa i altres 14 projectades, de les 97 que contempla este mapa de bicicletes i de vianants, actuarà a 132 quilòmetres de vies i donarà resposta a problemes de seguretat viària dels municipis de la província, alguns perpetuats durant més de 20 anys. Estos punts de conflicte, amb accidents i víctimes mortals, comencen a resoldre amb aquestes vies que connecten municipis i persones, aportant seguretat a trajectes que habitualment s'han hagut de fer a peu o amb bicicleta en vies amb trànsit dens i vorals poc espaiosos o inexistents.

En Riba-roja, la Diputació ja va actuar connectant amb un recorregut de 2,5 quilòmetres que travessa el nucli urbà per enllaçar amb els més de tres quilòmetres de carril bici que, en paral·lel a la CV-370, comunica les urbanitzacions de València la Vella, La Llobatera i Masia de Traver amb el casc urbà. Una inversió de 125.194,72 euros procedents del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles impulsat per la Diputació de València.

Mobilitat segura i sostenible.

El titular de Carreteres, Pablo Seguí, ha explicat els detalls d'un pla que, contemplant l'horitzó de 2025 per completar la xarxa intercomarcal, ha realitzat "un diagnòstic en profunditat del territori per dotar les carreteres de la Diputació d'un plus de mobilitat segura i sostenible ". "La intenció és, a més, facilitar i promoure l'ús del transport no motoritzat en trajectes que poden realitzar-se a peu o en bicicleta", ha afegit Seguí.

Per dotar a estos nous espais de la seguretat necessària, "han d'estar separats físicament de les carreteres, de manera que no puguen ser envaïts pels vehicles". Alguns d'ells ja estan en servei, com les vies bicicletes i de vianants del Mareny, Llíria, Fontanars, Riba-roja o Rafelguaraf, altres estan projectades, i la resta, per arribar a totes les comarques valencianes, s'aniran redactant i projectant en els propers mesos.

En el cas de Riba-roja està en projecte la via ciclopeatonal que connectarà el nucli urbà amb el Molinet i Santa Mònica el 2018.

En xifres, hi ha 22 actuacions executades, en execució o en licitació, amb una inversió de 4,6 milions d'euros; 14 actuacions en projecte de construcció, amb un cost previst de 6,7 milions d'euros, i 61 actuacions proposades, amb un poc més de 95 quilòmetres d'execució i un pressupost aproximat de 25,3 milions d'euros.

En el finançament d'aquest Pla de Mobilitat ciclopeatonal, a més de les partides directes previstes per la Corporació a través de l'àrea de Carreteres, hi ha una segona via en la qual ja treballa l'àrea de projectes Europeus que dirigeix ​​Bartolomé Nofuentes, que s'ha implicat en el projecte amb la recerca d'inversió europea.