Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria aprova un pla de contractació de 16'6 milions d'euros previst per a l'exercici de 2023 amb incentius a la participació de les pimes

El ple confirma els plans municipals per al present exercici en el qual s'aposta per una major contractació a les xicotetes i mitjanes empreses (pimes) existents en la localitat.

'CONTRACTACIÓ' 7 de febrer de 2023

El ple municipal ha aprovat el pla de contractació municipal en el qual es preveuen inversions per valor de 16’6 milions d'euros previstos per al present exercici de 2023. Aquest document impulsat per l'equip de govern del PSPV ha comptat, a més, amb el suport de Ciudadanos i Compromís, mentre que Podem Riba-roja Pot, l’Esquerra i el Partit Popular s'han abstingut i, finalment, Vox ha votat en contra.

L'aprovació d'aquest pla suposa ja el cinqué consecutiu confirmat per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria després dels plans que es van validar corresponents als exercicis dels anys 2019, 2020, 2021 i 2023. En l'edició d'enguany s'han introduït diverses novetats per a augmentar l'eficàcia i eficiència, a més d'incrementar la qualitat de les contractacions municipals i, al mateix temps, facilitar la participació de les xicotetes i mitjanes empreses (pimes).

L'elaboració del pla de contractació ha tingut en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) enfocats per a aconseguir “un futur millor i més sostenible entre tots” en alinear les propostes dels serveis, els subministraments i les obres previstes per al present exercici econòmic. D'aquesta manera, les inversions previstes per al present exercici aconsegueixen els 16’6 milions d'euros mentre que per als futurs anys s'incrementaran fins als 83 milions d'euros.

Algunes de les actuacions dels pròxims mesos se centren en l'àrea d'Educació amb més de 2 milions d'euros, enfocats als centres educatius del Quint, el Pla de Nadal, el Cervantes o el Mas d’Escoto, entre altres. L'àrea d'Obres Públiques suposarà, també, inversions per valor d'1 milió d'euros consistent en el denominat Pla Renove per a les actuacions en els vials urbans i els camins rurals i una duració d'al voltant de 6 mesos.

El departament de serveis públics de Riba-roja de Túria rebrà, també, inversions per valor de 3’2 milions d'euros anuals corresponents al contracte del Servei del Cicle Integral de l'Aigua durant els pròxims 17 anys. Amb aquestes previsions, les inversions al llarg d'aquest període de temps ascendeixen a 55’6 milions d'euros que s'executaran de manera anual. A més, el contracte de la recollida de residus sòlids urbans, la poda i els elements voluminosos suposa un muntant anual de 1’1 milions d'euros anuals durant el pròxim decenni.

El pla de contractació de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria té en compte alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) regulats en l'actualitat, com el cas la salut i el benestar, l'educació de qualitat, la igualtat de gènere, l'aigua neta i el sanejament, el treball decent i el creixement econòmic, la indústria, la innovació i la infraestructura, les ciutats i comunitats sostenibles o la producció i el consum responsable, entre altres. En concret, el 61’3% dels 16’6 milions d'euros estan previstos per a invertir en ciutats sostenibles.

Un dels objectius del pla passa per fomentar la participació de les pimes en la contractació municipal i, per això, és fonamental facilitar tota la informació necessària sobre l'accés als procediments de contractació pública, inclosos en el pla municipal aprovat. A més, la contractació estratègica es configura com un dels eixos fonamentals en el procés de la contractació pública, amb una importància vital en el trajecte de la reconstrucció i la reactivació econòmica i social després de la crisi provocada per la crisi sanitària.

El pla de contractació de Riba-roja de Túria reserva el 5% de l'import de les noves licitacions aprovades pel ple municipal imputables a l'exercici de 2023 als contractes destinats a Centres Especials d'Ocupació i Empreses d'Inserció, regulades al seu torn en la llei vigent, per a la regulació efectiva de les empreses d'inserció. Una vegada aprovat el pla es procedirà a elaborar un cronograma que recollirà els diferents contractes on s'aplicarà.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes inversions previstes en el pla de contractació municipal “són molt importants per a la reactivació econòmica i social després de la crisi sanitària que hem patit per la irrupció de la pandèmia, i, a més, s'han impulsat mesures per a permetre una major participació de les pimes de la localitat i la inclusió de les clàusules corresponents a la responsabilitat social”.​