Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria augmenta en 210 les noves empreses que s'han instal·lat en la localitat durant l'última dècada mentres el sector logístic es consolida amb 2.050 mercantils

La localitat augmenta en fins a un 11’4% el nombre d'empreses i iniciatives emprenedores que s'han dut a terme en el citat període de temps.

'POLIGONS INDISTRIALS I FOMENT ECONÒMIC' 15 d'abril de 2024

La localitat de Riba-roja de Túria ha augmentat en fins a un 11’4% el nombre d'empreses noves que s'han instal·lat en el terme municipal al llarg de l'última dècada, en passar de les 1.840 empreses radicades l'any 2014 a les 2.050 mercantils que s'han comptabilitzat, segons s'assenyala en el Directori Central d'Empreses (Dirce) dependent de la Generalitat Valenciana.

Les xifres donades a conéixer pel Dirce constaten que la localitat ha crescut notablement al llarg dels últims anys en la creació i consolidació d'iniciatives i experiències empresarials, especialment, aquelles relacionades amb el sector dels servicis i la logística, amb un total de 1.646 empreses al desembre de 2023 enfront de les 1.436 empreses comptabilitzades en l'exercici de 2014.

D'esta manera, de les 1.840 empreses existents en l'exercici de 2014 hi havia un total de 187 que pertanyien al sector de la indústria, altres 217 del sector de la construcció, mentres que el sector dels servicis o el de la logística de Riba-roja de Túria ascendix a 1.436 en total. Cal recordar que en eixa època Riba-roja de Túria encapçalava la llista de les localitats amb un major número, enfront de les 1.341 de Bétera o les 1.290 de La Pobla.

Una dècada després, el municipi ha vist augmentar les estadístiques relatives a les empreses existents en l'últim trimestre de l'any 2023. Amb estes dades, Riba-roja de Túria manté un total de 2.023 empreses donades d'alta en els últims mesos. De manera detallada, el sector dels servicis municipals i els servicis amb els quals la localitat se situa en 1.646 mercantils en total.

Les anàlisis del Dirce permeten extraure que de les 1.646 empreses del sector dels servicis existix un predomini dels corresponents al comerç, transport i hostaleria amb un total de 769 mercantils, un dels sectors més pròspers. A estes xifres cal afegir altres com 346 de les activitats professionals i tècniques o les 189 corresponents a altres servicis personals.

Els registres es completen amb les 130 empreses dedicades al sector de l'Educació, Sanitat i Servicis Socials, les 119 mercantils lligades a les activitats immobiliàries, les 49 corresponents a activitats financeres i d'assegurances privades o, finalment, les 44 empreses que han desenvolupat la seua funció en la informació i les comunicacions, d'acord amb la classificació del Dirce.

En les mateixes estadístiques elaborades per l'Institut Valenciana d'Estadística (IVE) es constata una tendència similar en la classificació dels immobles existents en la localitat de Riba-roja de Túria, on dels 16.701 immobles registrats hi ha una majoria dedicats a residencial amb 10.889 immobles, altres 2.321 dedicats a magatzem i estacionament, els 1.400 immobles industrials o els 306 immobles relacionats amb el comerç.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat la tendència dels últims anys “on l'auge inversor en sectors estratègics lligats a la logística i la innovació ha sigut molt important, afavorits, a més, per l'impuls que hem emprés en els polígons industrials gràcies als pressupostos destinats al manteniment i millores desenvolupats en estos; eixa tendència iniciada entre empresaris i ajuntament permetrà continuar en el mateix camí del desenvolupament econòmic i del progrés social”.