Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria augmenta en un 15'3% la creació de noves empreses des de l'any 2015 i supera les xifres pre-pandèmia amb 1.054 mercantils en l'actualitat

El directori de dades de la Generalitat publica l'informe del primer semestre d'enguany sobre les empreses inscrites en la Seguretat Social les xifres de la qual es recuperen després de la crisi sanitària.

'POLÍGONS INDUSTRIALS' 18 d'octubre de 2022

Riba-roja de Túria ha creat 140 noves empreses des de l'any 2015 i se situa en un total de 1.054 signatures inscrites en la Seguretat Social, és a dir, un increment de fins al 15’3% en aquest període. El sector dels serveis i la logística és un dels quals major augment ha experimentat al llarg dels últims anys i es configura com una de les claus per a explicar una evolució positiva sobre el conjunt de les empreses.

Les dades extretes del directori de dades de la Generalitat Valenciana constaten una recuperació efectiva després de l'aturada provocada per la crisi sanitària derivada de la pandèmia que es va iniciar al març de l'any 2020 i que ha suposat una influència sobre la marxa de l'economia i, per tant, sobre les empreses. En el cas de Riba-roja de Túria, el directori subratlla que quasi el 25% de les empreses de la comarca de Camp de Túria estan radicades en aquesta localitat, amb 1.054 de les 4.535 del total inscrites.

L'informe oficial de la Generalitat se centra en les dades relatives al registre de les empreses que figuren, actualment, en el registre de la Seguretat Social i en l'evolució que s'ha experimentat en el conjunt de les localitats de la Comunitat Valenciana des de l'any 2012, el primer exercici del qual es tenen constància activitat. De fet, en aquest primer període, entre el segon trimestre de l'any 2012 i el mateix trimestre de l'exercici de 2015, és el període en el qual es produeix una menor creació d'empreses, de 874 mercantils es passa a 914 signatures, és a dir, 40 empreses creades.

No obstant això, en el període comprés entre els anys 2015 i 2019 és quan s'experimenta una major creació d'empreses, amb fins a 108 signatures noves entre tots dos períodes, en passar de les 914 a les 1.022 signatures l'any *pre-pandèmia. De fet, en ple confinament, durant el segon trimestre de 2020, el directori subratlla una reducció d'empreses, amb 23 menys, de les 1.022 es passa a les 999 en total. No obstant això, després dels mesos del confinament, l'evolució remarca una recuperació progressiva.

D'aquesta manera, de les 999 empreses existents en el segon trimestre de 2020 es passa a les 1.031 del mateix període de l'exercici de 2021, és a dir, un augment de 32 més. A més, l'evolució ha continuat en els mateixos paràmetres en incrementar-se, novament, en altres 17 empreses entre el segon trimestre de 2021 i el segon trimestre de l'any 2022, ja que de 1.031 es passa a 1.054 de l'actualitat. Si comparem les xifres actuals amb les existents fa una dècada, l'increment ascendeix a les 180 empreses més, de les 874 de l'any 2012 a les 1.054 d'enguany.

Les dades de la Generalitat estructuren les xifres totals d'empreses inscrites en la Seguretat Social segons el sector al qual es dediquen cadascuna d'elles. D'aquesta manera, amb les dades corresponents al segon trimestre de 2022, del total d'empreses una gran majoria es dediquen al sector dels serveis, amb 764 signatures, enfront de les 675 existents en el mateix període de l'any 2015, és a dir, un increment de 89 entre tots dos períodes.

El sector de la construcció és el segon amb un major volum d'empreses a Riba-roja de Túria amb 109 en total, enfront de les 66 del segon trimestre de 2015, és a dir, un repunt de 43 en total entre tots dos exercicis. En el sector de la indústria local els resultats són positius, amb 5 empreses més, de les 159 a les 164 de l'actualitat. Finalment, el sector agrícola també ha experimentat la creació de 3 noves mercantils en el període analitzat, de les 14 a les 17 en total.

L'equip de govern de Riba-roja de Túria ha destacat la inversió pròxima als 10 milions d'euros en els polígons industrials al llarg de l'últim lustre en la localitat, en els quals s'inclouen els 1’5 milions d'aquest mateix any per a la millora i la modernització de les àrees industrials, un dels motors econòmics més importants del municipi. Les subvencions de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i les partides pressupostàries de l'ajuntament han permés actuacions en els accessos, infraestructures, carreteres, clavegueram, jardineria i enllumenat, entre altres aspectes.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha manifestat “la bona evolució que s'ha experimentat al llarg dels últims anys amb la creació de noves empreses en el nostre municipi que, al mateix temps, suposa la creació de llocs de treball entre la població i que ens permet, per tant, la disminució de la taxa d'aturats, per això, des del govern local hem apostat decididament per crear les condicions necessàries per a continuar en la mateixa línia que ha donat bons resultats”.