Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria augmenta un 80% les partides de Serveis Socials en aquesta legislatura que passen de 1'1 a 2 milions d'euros i duplica el personal del departament per a atendre les necessitats

L'àrea de Polítiques Inclusives i Drets Socials passa de 14 a 27 treballadors en aquesta mateixa legislatura amb l'objectiu d'incrementar l'atenció a les famílies més vulnerables del municipi.

'POLÍTIQUES INCLUSIVES I DRETS SOCIALS' 26 de juliol de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha incrementat en un 80% les partides destinades a Polítiques Inclusives i Drets Socials durant la present legislatura que passa dels 1’1 milions de l'any 2019 fins als 2 milions d'euros que s'executaran al llarg del present exercici 2022. L'equip de govern ha incrementat, també, el nombre de treballadors del departament que passa de 14 empleats l'any 2019 als 27 que s'aconseguiran a la fi d'any, el doble entre tots dos períodes.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha realitzat un balanç de la memòria d'actuacions dutes a terme al llarg del passat exercici de 2021 en l'àrea de Polítiques Inclusives en les quals s'han augmentat les prestacions socials destinades a les persones amb majors problemes de vulnerabilitat, especialment derivats dels efectes de la pandèmia del covid que va irrompre al març de l'any 2020 i que ha suposat majors necessitats socials.

D'aquesta manera, les arques municipals han incrementat de forma notable les partides destinades als Serveis Socials de Riba-roja de Túria que va començar la legislatura amb un pressupost econòmic dotat amb 1’1 milions d'euros l'any 2019, va passar als 1’8 milions d'euros en l'exercici pressupostari de 2020, especialment per la pandèmia, es va mantindre en altres 1’8 milions d'euros l'any passat 2021 i, en aquesta ocasió, s'ha incrementat fins als actuals 2 milions d'euros.

En aquesta partida global estan contemplats les despeses corrents de funcionament del departament, com les inversions públiques, així com les transferències procedents d'altres administracions públiques. Precisament, el capítol de les subvencions econòmiques des d'altres instàncies, la Generalitat Valenciana, ha augmentat un 173% en aquesta legislatura, en passar dels 420.102 euros de l'any 2019 als 1’1 milions d'euros del present any.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha reforçat, també, la plantilla de personal del departament de Polítiques Inclusives i Drets Socials que a la fi de la legislatura aconseguirà ja els 27 treballadors municipals, ja que, actualment, falten per incorporar les places corresponents a 2 educadors socials, 1 advocat, 2 treballadors, 1 terapeuta ocupacional i, finalment, 1 administratiu fins a completar la llista prevista. Dels 14 empleats de principis de legislatura s'acabarà amb 27.

Entre els nous programes que es posaran en marxa, pròximament, destaca el programa ADI (Atenció al Desenvolupament Infantil) amb una inversió de 5.000 euros anuals, comptarà amb una educadora social i està destinat a xiquets i xiquetes d'entre 0 i 6 anys i les seues famílies relacionat amb trastorns en el desenvolupament o amb el risc de patir-los. A més, el programa SASEM (Servei d'Atenció i Seguiment per a la Malaltia Mental) estarà dotat amb 10.000 euros, comptarà amb dos psicòlegs i té com a objectiu previndre problemes crònics en salut mental i procurar la permanència de la persona en el seu entorn familiar i comunitari.

L'àrea de Polítiques Inclusives i Drets Socials ha desenvolupat al llarg del passat any 2021 dos models d'actuació, d'una banda, els programes derivats de la covid i el “escut social” necessari com l'assistència psicològica, el càtering a domicili a més de 300 unitats familiars, l'assistència jurídica per a persones en Erte o similars i els recursos residencials per a persones sense llar, a més de les partides d'emergència amb més de 180.000 euros en ajudes.

A més, a aquesta línia d'actuació s'ha sumat una altra amb els projectes i programes de tornada a la normalitat, com el projecte Prisma, de la Mancomunitat, destinat a millorar la reinserció de persones amb problemes de salut mental, l'adhesió a la “Xarxa de Ciutats Amigables amb les Persones Majors”, una cobertura d'activitats per a persones amb diversitat funcional a l'estiu –teràpia de cavalls, marxa nòrdica, escola d'estiu o campaments- així com la intervenció en Ciutat Jardí, amb la finalitat de rehabilitar les infraestructures i inserir un equip d'intervenció en la zona, per a dinamitzar i millorar la qualitat de vida d'aquests habitatges.

A més, en aquest any 2021 es va posar en funcionament el programa social “Fent Infància”, amb una inversió de 55.000 euros anuals i destinat a menors en vulnerabilitat i que se centra en el reforç escolar, les habilitats socials i la teràpia amb els tutors legals dels menors i amb un equip professional de 4 educadors socials que fan el treball amb els usuaris del programa i que es complementa amb la intervenció a les famílies en situació de vulnerabilitat.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha posat en valor “l'enorme esforç i treball que realitzen dia a dia tots els treballadors i empleats de l'àrea de Polítiques Inclusives i Drets Socials encaminada a millorar la vida de les persones, els veïns i les famílies del nostre municipis que tenen problemes de vulnerabilitat social i econòmica i, per això, dediquem tots els recursos econòmics i de personal per continuar amb la mateixa línia, amb un reforç notable en aquelles línies d'actuació que requereixen una major atenció”.