Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria avança cap a la digitalització i la gestió intel·ligent

El consistori reforça el seu compromís amb la gestió intel·ligent i sostenible del seu territori a través de la seua vinculació a Dinapsis i IDDIGO.

'TURISME I MEDI AMBIENT' 14 d'abril de 2023

Riba-roja de Túria reafirma el seu compromís amb la gestió intel·ligent i sostenible del seu territori a través dels serveis de valor afegit que ofereix l'aliança amb Dinapsis per al seguiment i gestió dels plans i projectes vinculats al seu Pla Urbà d'Actuació Municipal, en línia amb l'Agenda Urbana i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, mitjançant la implantació d'un Observatori d'indicadors ecosistèmics i de ciutat que s'actualitzen de manera mensual a través d'imatges satel·litàries. Amb aquesta eina, el municipi continua apostant per la sostenibilitat econòmica, social i ambiental.

Gràcies a l'aliança estratègica de Dinapsis i Idencity, Riba-roja de Túria s'uneix als més de 170 municipis que es troben en IDDIGO, una eina tecnològica d'anàlisi, diagnòstic, gestió i predicció del comportament de les ciutats basada en els seus indicadors de rendiment. Aquests indicadors són construïts a partir de fonts secundàries fiables, públiques i d'actualització periòdica, garantint la pertinència, objectivitat i rellevància de les dades. Així, l'ús d'IDDIGO com a eina de suport per a la gestió local i la presa de decisió basada en indicadors es constitueix en una fita que continua sumant en la digitalització i gestió intel·ligent de Riba-roja de Túria.

A partir d'ara, el consistori compta amb una bateria inicial de més de 150 indicadors de rendiment que li permetran observar el seu comportament en temàtiques tan rellevants com l'adaptació al canvi climàtic, mobilitat, la salut, el dinamisme econòmic, la sostenibilitat ambiental o l'habitatge.

A més, també podrà fer ús de les funcionalitats de valor afegit amb les quals identificar sobre territori els seus punts crítics, avaluar la variació estacional d'uns certs indicadors, comparar l'acompliment de la ciutat amb el d'altres ciutats d'interés; relacionar el pressupost de les ciutats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS); realitzar una anàlisi DAFO quantitatiu ; el registre digital i interactiu de plans estratègics i la creació il·limitada de quadres de comandaments per al seu seguiment.

Finalment, l'eina també permetrà la creació d'anàlisis predictives, basats en indicadors, per a la identificació de tendències i necessitats futures de la ciutat; així com analitzar quins fenòmens influeixen en el comportament d'altres fenòmens, mitjançant l'estudi de relacions causals entre indicadors urbans. En definitiva, tecnologia i digitalització per a millorar la qualitat de vida la nostra ciutat.​