Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria bonificarà fins al 20% en les taxes municipals dels conservatoris de música i dansa i en les activitats esportives durant 2023 després de destinar 661.000 euros per a amortitzar la inflació

El pressupost d'enguany contempla una partida econòmica per a aquest exercici amb l'objectiu d'ajudar a les famílies en el finançament dels serveis municipals per la pujada dels preus.

'HISENDA' 3 de març de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria aplicarà bonificacions de fins al 20% al llarg del present any 2023 en les taxes dels conservatoris de música i dansa de la localitat, així com en les activitats esportives que s'ofereixen en les diverses instal·lacions municipals amb l'objectiu d'ajudar a les famílies a l'hora d'afrontar l'augment generalitzat de preus a conseqüència del procés d'inflació.

El pla de l'equip de govern de Riba-roja de Túria suposarà una inversió de més de 661.000 euros procedents de les arques públiques en els comptes municipals d'enguany amb diverses ajudes en les ofertes que el consistori posa a la disposició dels veïns del municipi en les àrees de Cultura i Esports, principalment, la finalitat dels quals passa per habilitar una línia de propostes per a compensar la pujada generalitzada dels preus.

D'aquesta manera, el pressupost d'enguany destinarà un total de 60.000 euros en el denominat “xec bébé” per al foment de la natalitat en el municipi i així afrontar l'estancament demogràfic que afecta bona part dels municipis de la Comunitat Valenciana, inclosa la comarca de Camp de Túria. Les ajudes del passat any 2022 contemplaven fins a 500 euros d'assignació en quanties individuals per cada fill nascut, adoptat o acollit en el citat període de temps.

Les partides pressupostàries per a aminorar la inflació s'enfoquen, a més, amb altres 120.000 euros en el denominat “bo Cultural” que es dirigeix a finançar el pagament de les taxes que abonen cada any els i les alumnes dels conservatoris municipals de música i dansa en el qual participen més de 400 usuaris actualment. La proposta de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria passa per aplicar reduccions de fins al 20% sobre el preu total, en funció dels criteris dissenyats.

Les mesures per a lluitar contra la inflació en l'àmbit municipal se substanciaran, també, en altres partides com els 120.000 euros que s'han destinat en el pressupost d'enguany en el denominat “Bo Salut esportiva” que es posarà en marxa al llarg dels pròxims mesos en la localitat. D'aquesta manera, s'aplicaran descomptes de fins al 20% en les matrícules de les activitats esportives que s'ofereixen cada any a Riba-roja de Túria. Les bonificacions aconseguiran, segons les previsions municipals, fins a un 20% sobre el preu final d'aquest.

La lluita contra la inflació a Riba-roja de Túria es completarà amb altres partides pressupostàries com el cas de les subvencions destinades a les persones celíaques que han de comprar aliments i productes especials per la seua intolerància al gluten. Els beneficiaris d'aquestes ajudes hauran de demostrar que estan afectats per aquesta intolerància, així com justificar la compra dels citats productes. En aquest cas, la partida s'ha duplicat en l'últim any, en passar dels 8.000 euros previstos l'any 2022 als 16.000 euros en aquest exercici.

En les partides previstes per a contindre i aminorar el procés inflacionari amb una pujada generalitzada dels preus destaquen, a més, altres 120.000 euros en el denominat bo Avant Comerç per a fomentar les compres en el comerç de proximitat, altres 200.000 euros en el xec escolar de suport a la compra dels materials escolars i, finalment, una partida dotada amb 25.000 euros per a reduir la denominada bretxa digital.

Els comptes econòmics d'enguany suposen un muntant global de 49’2 milions d'euros, el més elevat en la història de la localitat, que suposa un increment de fins al 28’2% respecte del pressupost de 2022 en el qual hi havia assignats 38’4 milions d'euros. Aquests comptes de l'equip de govern del PSPV es van aprovar, a més, amb el vot favorable de Ciudadanos i Compromís, i el vot en contra del Partit Popular, Podem Riba-roja Pot, l’Esquerra i Vox.

El pressupost d'enguany recull altres partides com els més de 3’4 milions d'euros dedicats al foment de l'ocupació, altres 3’7 milions d'euros en Serveis Socials o el departament d'Educació per al qual es dedicaran altres 2’8 milions d'euros, especialment en el funcionament dels centres de primària i infantil de la localitat. En l'àrea de Cultura s'empraran altres 2’4 milions d'euros mentre que Esports rebrà altres 1’6 milions d'euros.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “l'enorme importància que suposarà per a les economies de les famílies del nostre municipi les bonificacions que s'aplicaran en els preus de les taxes dels conservatoris de música i dansa i les activitats esportives en un moment en el qual la inflació és un factor molt negatiu i, per això, des de l'equip de govern hem introduït mesures correctores davant l'actual conjuntura econòmica”.