Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria es convertix en capital de la dansa del 25 al 30 de juny

Els guanyadors rebran premis de fins a 1.400 euros, a més de beques de formació en companyies nacionals i internacionals

'EDUCACIÓN' 12 de Juny de 2018

Un any més, Riba-roja de Túria es convertix en la capital de la dansa per excel·lència amb la celebració de la XXI edició de les Jornades Internacionals de Dansa. Un esdeveniment que enguany cobra major rellevància en coincidir amb el 25 aniversari del Conservatori Professional Municipal de Dansa. Més de 250 ballarins de diferents punts d'Espanya acudiran a este reconegut esdeveniment dins del món de la dansa, organitzat pel Conservatori Municipal de Dansa en col·laboració amb l'Ajuntament de Riba-roja de Túria. Una oportunitat única per als joves participants de formar-se, promocionar-se i obrir-se pas cap al món professional.


El Conservatori Professional de Dansa de Riba-roja complix un quart de segle. Durant este temps s'han estat formant professionalment més de 2000 ballarins i ballarines que a dia de hui actuen en els escenaris més emblemàtics i prestigiosos de tota Espanya complint, així, el somni que tots ells porten perseguint des dels tres anys.

"El conservatori Municipal de Dansa de Riba-roja de Túria s'ha convertit en un referent a nivell comarcal. Ja són 25 els anys que complix este centre i el nombre de ballarins que es formen professionalment seguix creixent any rere any. La dansa, igual que la música s'han convertit en dues carreres molt singulars i excepcionals ací en el municipi" ha expressat el regidor de Cultura i Educació, Miquel Castillo.

Dins del marc de les Jornades Internacionals, el Conservatori Municipal de Dansa té preparades una sèrie d'activitats per a esta nova edició que se celebraran durant l'última setmana de juny. Entre elles s'inclouen: el curs d'estiu i el Concurs Internacional de Dansa.

Des del 25 al 29 de juny, més de 100 alumnes tindran accés al curs d'estiu de dansa que s'impartirà en les aules del Conservatori Municipal. Una activitat que comptarà amb la invitació de quatre mestres d'alt prestigi professional que seran els encarregats de dotar als alumnes d'una classe magistral quant a la seua especialitat: dansa clàssica de la mà dels ballarins professionals Stephan Phavorín i Manuel Garzón i, d'altra banda, dansa espanyola a càrrec de Carmen Talegota i Rubén Olmo. Així mateix, també s'impartiran classes del nivell Pre-ballet i Elemental.

Per la seua banda, l'Auditori de Riba-roja també acollirà les semifinals i finals corresponents al XXI Concurs Internacional de Dansa. Una trobada on els diferents ballarins i ballarines competiran en la modalitat individual de dansa clàssica i en la modalitat de grups en les especialitats de dansa contemporània, neoclàssica i dansa espanyola. La competició de la modalitat individual comptarà amb un total de 50 participants i tindrà lloc els dies 27 i 28 de juny, sent les categories a concurs Infantil A, Infantil B i Junior. Durant eixos dies, el jurat estarà presidit per prestigiosos ballarins com Stephan Phavorin, Manuel Garzón, Altea Nuñez, Alain Honorez i J.Katxua.

El 29 i 30 de juny es donarà per finalitzat el concurs Internacional amb la modalitat grupal. Durant estos dos dies també contarem com a membres de jurat amb professionals de la talla de Rubén Olmo i Carmen Talegona.

A més d'oferir innombrables beques de formació en companyies nacionals i internacionals, els guanyadors de la modalitat individual comptaran amb premis de 200 fins a 1.200 euros, mentre que els guanyadors de la modalitat grupal seran guardonats amb premis des de 500 fins a 1.400 euros.