Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria incrementa fins a un 92'6% les inversions públiques previstes per a enguany amb 13'1 milions d'euros en infraestructures i obres

La política inversora de l'equip de govern augmenta de manera notable amb l'arribada d'ajudes i subvencions de la Generalitat, l'Estat, la Diputació de València i la venda de sòl municipal.

'HISENDA' 5 de gener de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria invertirà un total de 13’1 milions d'euros en infraestructures i projectes municipals al llarg del present any 2023 després d'augmentar aquesta partida en un 92’6%, enfront dels 6’8 milions del pressupost del passat exercici. Els comptes municipals s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern del PSPV, Ciudadanos i Compromís, mentre que el Partit Popular, Vox, Podem Riba-roja Pot i l’Esquerra van votar en contra.

D'aquesta manera, en només tres exercicis, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha passat d'invertir 4 milions d'euros en l'exercici de 2021, altres 6’8 milions d'euros en els comptes de 2022 i, finalment, els referits 13’1 milions d'euros en el pressupost d'enguany. L'increment suposa un augment del 92’6% entre els comptes dels dos últims mentre que la diferència entre els exercicis de 2021 i 2023 es dispara fins al 227’5% en total. Dels 4 milions de 2021 als 13’1 milions d'enguany.

Els comptes de l'exercici de 2023 se centren en els 13’1 milions d'euros en inversió pública que s'aportaran entre els 2’2 milions d'euros procedents dels fons municipals, altres 3’2 milions d'euros finançats mitjançant la venda del patrimoni municipal del sòl (pms), altres 1’4 milions de l'empresa concessionari de l'aigua municipal, 250.000 euros d'empreses privades per la compensació de la petjada de carboni, un total de 150.000 euros en contribucions especials, 2’6 milions d'euros en subvencions i, finalment, 3’1 milions procedents de l'Estat.

El pressupost global d'enguany està xifrat en 49’2 milions d'euros, el més alt de la història de Riba-roja de Túria, que suposa un increment del 28’2% respecte dels comptes del passat any, fixades en un total de 38’4 milions d'euros. El document econòmic manté el nivell impositiu dels últims anys, aposta per la potenciació de les prestacions socials de les persones i famílies més vulnerables i se centra en les infraestructures més necessàries per als pròxims anys.

Les obres en el conservatori de música dotades amb un total de 1’8 milions d'euros són les més elevades dels comptes públics, que s'aportaran entre els 1’6 milions d'euros dels fons europeus i els 150.500 euros dels fons municipals. Les inversions hidràuliques per a escometre les millores en les connexions i clavegueram de la xarxa de proveïment d'aigua potable constitueixen un altre dels projectes amb un finançament major en els comptes econòmics. Les obres seran finançades, íntegrament, amb el cànon que aporta l'empresa adjudicatària.

Les actuacions en els polígons industrials de Riba-roja de Túria seran un altre dels projectes que s'escometran gràcies a la subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) que s'ha fixat en un total de 1’5 milions d'euros. L'aposta pel teixit empresarial comporta un increment del 26% en l'activitat empresarial de manera que els ingressos en aquest concepte passen de 3’6 a 4’6 milions d'euros.

L'àrea de Seguretat Ciutadana serà una altra de les quals major increment inversor experimentarà enguany, amb l'adquisició dels terrenys on se situarà el nou centre destinat a la policia local, els bombers i Protecció Civil per un import global de 450.000 euros amb càrrec a la venda del patrimoni municipal del sòl (pms). Les obres de construcció de les futures instal·lacions suposaran una altra inversió de 300.000 euros, també amb la venda de sòl públic.

El pressupost de l'exercici d'enguany destinarà altres 600.000 euros per a la construcció de la residència de la tercera edat, procedents de la Generalitat Valenciana. Aquesta infraestructura formarà part del complex soci-sanitari que se situarà en l'àrea de Pacadar sobre un sòl públic de més de 50.000 metres quadrats d'extensió global que s'han obtingut després d'anul·lar-se el pla urbanístic que preveia la construcció de 555 habitatges de renda lliure.

La construcció d'un centre de formació per a la inserció laboral, l'emprenedoria i la innovació en l'àrea de Pacadar de Riba-roja de Túria serà un altre dels projectes que en matèria de Foment Econòmic es durà a terme durant els pròxims mesos. Aquest projecte es durà a terme amb una inversió de 601.000 euros que es finançarà amb els recursos econòmic procedents de la venda del patrimoni municipal del sòl.

Les inversions públiques es completaran amb els 1’3 milions d'euros per a la finalització de les obres de l'edifici polivalent, altres 200.000 euros en la compra dels terrenys on se situarà la futura Ciutat Esportiva de Riba-roja de Túria en la zona del Quint, a més d'altres actuacions en eficiència energètica, inversions en reposició, modernització de l'administració, maquinària i instal·lacions, entre altres conceptes.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que amb aquestes inversions previstes per al present exercici “continuem la tendència que hem emprés en els últims anys per a dissenyar un municipi habitable, confortable, i amb tots els serveis públics necessaris tant en el nucli urbà com a les urbanitzacions, i amb una atenció especial en les àrees de Serveis Socials, Foment Econòmic, Seguretat Ciutadana o Sanitat, entre altres”.