Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria ratifica una inversió de la Generalitat de 534.737 euros en el Mas d'Escoto i altres 2'9 milions d'euros en el Centre Polivalent que acollirà el nou centre de Dansa municipal

El ple de l'ajuntament aprova una reassignació proposada per l'administració local a la Generaliltat Valenciana sobre les inversions que duran a terme durant els pròxims anys.

'EDUCACIÓ' 16 de gener de 2023

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una reassignació de les inversions que es duran a terme durant els pròxims anys en els col·legis públics de la localitat i en el futur Centre Polivalent que albergarà, en el futur el nou centre de dansa, una casa de cultura, dos conservatoris públics i, finalment, un auditori. El centre polivalent està paralitzat des de l'any 2010 per la falta de finançament.

La sessió plenària ha ratificat la proposta de l'equip de govern del PSPV de Riba-roja de Túria en la qual insta a la Generalitat Valenciana a realitzar una reassignació dels anys i les quantitats econòmiques que es destinaran a cadascun dels projectes pendents d'execució en la localitat. D'aquesta manera, cadascun dels projectes que durà a terme l'administració autonòmica comporta una programació i una quantitat econòmica diferents.

Amb la nova programació proposada a la Generalitat, la conselleria d'Educació executarà durant l'any 2023 un total de 534.737 euros en la construcció del futur pavelló esportiu cobert del col·legi d'Infantil i primària del col·legi Mas d’Escoto, la reforma dels banys i la campana de la cuina. Del total dels 682.260 euros delegats per l'administració autonòmica s'han executat ja un total de 147.522 euros mentre que falta per dur a terme els restants 534.737 euros.

En el cas del col·legi d'infantil i primària de l'Eres Altes s'han delegat obres per un valor de 485.331 euros, dels quals s'han executat 342.039 euros en aquest centre, si bé encara falta per dur a terme la inversió prevista per a enguany per valor de 91.527 euros i, finalment, els 51.764 euros de l'exercici de l'any 2023. En aquest centre es duen a terme les obres en l'elevador, els banys, la fusteria, l'interior, l'ampliació, la calefacció, l'accessibilitat i les comunicacions, l'eficiència energètica i les diverses reparacions previstes.

La reassignació de les anualitats i les consegüents inversions econòmiques en matèria d'Educació ha sigut aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern del PSPV, Compromís, Podem Riba-roja Pot i l’Esquerra, mentre que el Partit Popular, Ciudadanos i Vox han optat, finalment, per l'abstenció en el ple. Amb aquest acord del ple municipal, les inversions en les infraestructures educatives s'acabaran al llarg del pròxim any 2023.

D'altra banda, el ple municipal de Riba-roja de Túria ha aprovat, també, una reassignació de les inversions que es realitzaran en el Centre Polivalent les obres del qual estan paralitzades des de l'any 2010 i que estaven incloses en el denominat Pla Confiança. D'aquesta manera, les obres es reiniciaran al llarg del pròxim any 2023 i es prolongaran fins a l'any 2025, un període en el qual la Generalitat destinarà un total de 2’9 milions d'euros en total. Per part seua, les arques municipals aportaran altres 2’7 milions d'euros en el projecte, amb el que la inversió entre totes dues administracions públiques aconseguirà els 5’7 milions d'euros en total.

La reassignació de les inversions en el centre polivalent per a la seua finalització impulsada per l'equip de govern del PSPV de Riba-roja de Túria ha comptat amb el vot favorable, a més, de Ciudadanos, Compromís, Podem Riba-roja Pot i l’Esquerra i l'abstenció del Partit Popular i Vox.

El reinici de les obres del Centre Polivalent és fruit d'un conveni entre Presidència de la Generalitat, mitjançant la Direcció General d'Administració Local i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria que permetrà finalitzar-lo després de més de 12 anys de paràlisis. Aquestes instal·lacions albergaran el futur centre de Dansa, una Casa de Cultura, dos conservatoris i un auditori, de manera que entre les aportacions de totes dues administracions serà realitat a partir de l'any 2025.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha expressat “la importància de dur a terme els projectes corresponents a les obres pendents dels col·legis públics de la nostra localitat i al centre polivalent les obres del qual estan paralitzades des de fa més d'una dècada i que ara aquest equip de govern s'encarregarà de reprendre'l, pròximament, per a adaptar l'oferta a les demandes creixents per part dels ciutadans”.