Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria sol·licita a Correus que instal·le unes oficines d'atenció pública en els polígons industrials que responga a les necessitats de les empreses

El ple municipal aprova una proposta de l'equip de govern per reclamar una millor assistència i servici de Correus en un àmbit econòmic vital.

'SERVEIS' 18 de diciembre de 2023

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha acordat elevar a l'empresa estatal Correus que implant un servici d'atenció en els polígons industrials existents en el terme municipal. La proposta de l'equip de govern del PSPV ha comptat amb el suport unànime de la resta de les formacions polítiques, és a dir, el Partit Popular, Compromís, Vox i Esquerra Unida-Podem.

La proposta pública signada per tots els partits polítics incidix en la importància estratègica que exercix, en l'actualitat, els sectors industrials repartits pel terme municipal i que ocupen una extensió de més de més de 6’5 milions de metres quadrats. A més, alberguen més de 800 immobles ocupats o susceptibles de ser ocupats per les empreses. En algunes ocasions, alguna d'estes empreses situades a Riba-roja de Túria compta amb un bagatge enorme en l'àmbit internacional i tecnològic.

Per això, el ple subratlla la importància d'este sector com a motor econòmic en el conjunt de la societat local fins al punt que es considera per a l'administració pública “una obligació en la millora dels servicis que es presten des de qualsevol àmbit, atés que suposen un factor importantíssim com a motor econòmic, així mateix la cerca de millora o implantació de servicis que depenguen d'altres entitats”.

La proposta considera que en l'actualitat és una necessitat i una reclamació històrica per part dels empresaris i agents econòmics la instal·lació i l'increment dels servicis prestat pel Grup Correus, dependent del Govern d'Espanya, en el conjunt global de Riba-roja de Túria en tots els àmbits i tasques que duen a terme des de la citada empresa estatal.

Cal recordar que, hui dia, les empreses que operen i porten cap el seu treball en els polígons industrials han de desplaçar-se fins a 6 i 7 quilòmetres fins al nucli urbà de Riba-roja de Túria per a gestionar les seues necessitats en virtut dels servicis que presta actualment Correus. A més, en els polígons industrials existixen diversos immobles de domini públic amb una infraestructura aprofitable i que podrien ser la seu permanent del demandat servici de Correus.

La instal·lació de la futura seu de Correus “·lluny d'aparentar un aïllament major que l'existit en determinats anys en les àrees industrials respecte a la zona residencial i comercial del terme, suposaria una millora general d'eixes zones, evitaria desplaçaments innecessaris per part dels responsables d'eixes qüestions, tal com han transmés eixes empreses, s'aconseguiria així un augment de valor afegit al qual, de forma intrínsecament, ja posseïxen les àrees empresarials de Riba-roja de Túria”.

Els servicis que s'haurien d'oferir en les futures instal·lacions abastarien la prestació del servici d'oficines i atenció al públic, establiment del servici de “apartats” i la prestació del servici de “citypaq estafeta” que permetria als usuaris rebre paqueteria de qualsevol operador existent en el terme municipal. Este servici permet recollir paquets i també enviar-los.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que estes reclamacions a Correus “suposen un pas més que dona este ajuntament per millorar els servicis i dotar a la nostra localitat de les prestacions que en matèria econòmica necessiten les nostres empreses en la seua funció de constituir-se en el motor i dinamitzador de l'activitat industrial, un referent i un exemple per a la resta de polígons industrials de la Comunitat Valenciana”.