Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria s'unix a la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents d'Espanya

El consistori disposa de dos anys per a dur a terme el diagnòstic del destí i impulsar el seu projecte cap a un model innovador i tecnològicament avançat.

'TURISME' 15 d'abril de 2024

El municipi de Riba-roja de Túria ha passat a formar part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents d'Espanya, en un pas significatiu cap a la modernització i la millora contínua de la seua oferta turística. Este assoliment marca una fita en el compromís del municipi per impulsar un model de gestió innovador, sostenible i tecnològicament avançat.

La inclusió de Riba-roja de Túria en la xarxa nacional, oficialitzada el passat 27 de març, reflectix la seua dedicació cap a la governança eficient, la sostenibilitat mediambiental, l'accessibilitat per a tots, la constant innovació i la integració de tecnologies capdavanteres com a pilars fonamentals de la seua estratègia turística.

La Secretaria d'Estat de Turisme lidera la coordinació i gestió d'esta iniciativa, creada amb els següents objectius; promoure la conversió de les destinacions turístiques espanyoles a destins intel·ligents i la seua adhesió a la Xarxa, fomentar la col·laboració públic-públic i públic-privada en el desenvolupament de productes, servicis i actuacions de les Destinacions Turístiques Intel·ligents, contribuir a garantir el lideratge d'Espanya en matèria d'intel·ligència turística a través de les actuacions que realitze la Xarxa i garantir la qualitat i l'evolució del projecte DTI.

A més, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria disposa de dos anys per a dur a terme el diagnòstic del destí, amb la finalitat d'avaluar la seua situació respecte als eixos vertebradors de la metodologia utilitzada per Segittur (Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques). Este procés permetrà identificar àrees de millora i dissenyar estratègies específiques per a potenciar el desenvolupament turístic intel·ligent i sostenible del municipi.

La Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents no sols proporciona un marc de referència per a la transformació digital i sostenible de les destinacions turístiques, sinó que també fomenta la col·laboració i l'intercanvi de coneixements entre ells. Este impuls es traduïx en un desenvolupament turístic més cohesionat, robust i beneficiós per a tots els actors involucrats.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha assenyalat la importància de ‘adaptar-se a les noves tendències en el sector turístic que passen per la innovació i l'aplicació de tecnologia aplicada al turisme, promovent al mateix temps un model sostenible i competitiu que posicione al nostre municipi com un destí d'interior preferent’.