Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja destina 660.000 euros en ajudes a aut˛noms, comeršos, pimes i foment de l'ocupaciˇ per a afrontar la crisi econ˛mica i social provocada pel Covid-19

L'ajuntament habilita un telŔfon d'assessorament laboral de 8 a 22 h.

'SANITAT, ECONOMIA I HISENDA' 3 d'abril de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà 660.000 euros per a atendre les necessitats econòmiques i laborals dels habitants del municipi i els destinataris del qual seran els autònoms, els comerços, els professionals, els treballadors, les xicotetes i mitjanes empreses (pymes) i els aturats am motiu de la crisi produïda pel Covid-19. Aquestes ajudes són complementàries i compatibles a les anunciades pel govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana.

L'equip de govern de Riba-roja de Túria ha creat una comissió de seguiment econòmic del Covid-19 –després de la creada per a tractar les qüestions sanitàries- que s'encarregarà de desenvolupar les accions de l'ajuntament per a afrontar les qüestions laborals, econòmiques i socials provocades pel coronavirus. Aquesta comissió estarà integrada per l'alcalde, els dos tinents d'alcalde, la tresorera municipal, la interventora i la secretària.

A més, s'ha creat una àrea específica denominada Economia i Hisenda a la qual s'incorporen des d'ara les delegacions de Comerç i Economia Circular i el departament de Participació Ciutadana amb la finalitat d'aglutinar les sinergies i els esforços de l'ajuntament en el desenvolupament de totes les accions que es posaran en marxa en els pròxims dies.

Les línies d'actuació municipal se centraran en l'ocupació i en l'ús de les persones que es quedaran sense el seu lloc de treball pels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), als quals se'ls assessorarà en la gestió de percepcions per desocupació, la reincorporació al mercat laboral mitjançant cursos i incentius de contractació.

A les empreses, els comerços autònoms, professionals i transportistes/logistes se'ls ajudarà amb diverses línies d'actuació, en la vessant d'informació i assessorament, ajudes directes per cessaments o reducció de l'activitat, modernització dels comerços en tecnologia com en accessibilitat i altres línies destinades a les pymes a les quals també se'ls incentivarà en la implantació de noves tecnologies, comunicació i millora en les seues empreses.

A curt termini, l'equip de govern posarà en marxa programes i plans de formació per a l'ocupació, l'auto-ocupació i els emprenedors, amb diverses actuacions per a incentivar la contractació i la seua inserció en el mercat laboral.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha sol·licitat, també, la col·laboració externa de les assessories i gestories de la localitat, les entitats financeres, la Universitat de València, Universitat Politècnica de València, els sindicats, les associacions de comerciants i les organitzacions empresarials, a les quals se'ls demanarà assessorament en l'aplicació de les accions contingudes en aquest pla de recuperació social i econòmica.

L'ajuntament habilitarà en els pròxims dies un servei d'assessorament en el telèfon municipal 962770062 per als ciutadans de Riba-roja de Túria –dins del programa “El Teu Ajuntament amb Tu”- amb un horari de 8 a 22 hores en el qual es podran plantejar tot tipus de qüestions relacionades amb els problemes laborals i econòmics provocats pel Covid-19, destinat als autònoms, comerços, empresaris, treballadors i aturats.

Aquestes ajudes de reactivació econòmica i social de Riba-roja de Túria s'afigen a la que es va posar en marxa en un primer moment per a atendre i tractar les qüestions sanitàries que es van articular a través d'una partida de 254.000 euros per a les ajudes d'emergència social i salut (129.500 euros), la neteja i desinfecció (65.000 euros), desinfecció de vehicles (30.000 euros), seguretat i ordre públic (20.000 euros) i teletreball (10.000 euros).